Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Turner & Hooch S01E01: een kwijlende hond lost zaken op

  •  
21-07-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
250 keer bekeken
  •  
Turner & Hooch
Josh Peck is te zien in het tv-vervolg op de gelijknamige film met Tom Hanks uit 1989.
Hoewel sommige mensen de jaren 80 en 90 en de twijfelachtige mode uit die tijd liever willen vergeten, is het tijdperk een bron van inspiratie voor televisiemakers. Na Cobra Kai , The Mighty Ducks, Space Jam en Coming 2 America is er nu ook een 'blast from the past' in de vorm van Turner & Hooch. De serie is een vervolg op de film uit 1989, waarin Tom Hanks een agent speelde wiens leven op zijn kop gezet werd door een bierdrinkende, onhandelbare en slijmerige hond. De serie is gemaakt door Matt Nix (Burn Notice, The Gifted ) en borduurt voort op deze verhaallijn en zet in op sentiment en nostalgie.
Scott Turner (Josh Peck; Drake & Josh) is een US Marshall, praat tegen zijn Roomba, heeft een zeer georganiseerd en opgeruimd huis, en drinkt proteïneshakes. Wanneer zijn zus en neefje de erfenis van zijn vader, Hanks’ personage uit de film, komen afgeven is hij niet blij. De erfenis is namelijk Hooch, een kwijlende hond. Veel tijd om te wennen is er niet, want hij moet op zoek naar een verdwenen getuige die hij samen met zijn partner Jessica (Cara Patterson) moest beschermen. Het verliezen van de getuige zorgt ervoor dat het tweetal van de zaak gehaald wordt, maar dat weerhoudt hen niet om te achterhalen wie er achter de ontvoering zit. De zaak – welke een knipoog is naar de zaak in de film, maar met meer explosies – wordt natuurlijk opgelost door Hooch.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Turner & Hooch
Aan het einde van de eerste aflevering ontdekt zus Laura (Lyndsy Fonseca) dat hun vader bezig was met een geheime zaak en op het punt stond om een doorbraak te maken. Dit voorspelt dat de rest van de serie, met afleveringen van zo’n 45 minuten, zich in het stadje van de film gaat afspelen, waar we wellicht oude bekenden tegenkomen. Disney snapt duidelijk dat diversiteit belangrijk is, en daarom is het jammer dat de eerste ‘boef’ die het duo oppakt een stereotiepe portrettering van een Aziatisch-Amerikaanse hacker is. Hoewel Peck in de serie gemakkelijk zijn tienerpersonage uit Drake & Josh van zich afschudt, is hij niet erg charismatisch en heeft hij net als zijn viervoetige tegenspeler vaak zijn mond half open. De vraag is eigenlijk waarom er gekozen is om juist deze film een reboot te geven. Moet je slapende honden niet laten slapen? Maar de serie is hier en op zijn best is Turner & Hooch vermakelijk door de combinatie van humor en actie. Maar afleveringen met een kortere speeltijd, of een remake van de film, hadden het wellicht beter gedaan.
Turner & Hooch S01, vanaf 21 juli 2021 wekelijks op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!