Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Turn Up Charlie S01E01-04: Britse dramedy met Idris Elba blijft leeg

  •  
15-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Turn Up Charlie S01
Turn Up Charlie is een Britse Netflix-serie over Charlie (Idris Elba), een aan lager wal geraakte DJ.
Charlie woont bij zijn tante en draait als DJ op bruiloften van vrienden. Eén van die vrienden is een succesvolle filmster, getrouwd met een nóg succesvollere muzikante. Om een centje bij te verdienen – en in de buurt te zijn van de muzikantenvrienden van de vrouw van zijn vriend – wordt Charlie de 'nanny' van hun problematische dochtertje Gabby (de nog onbekende Frankie Hervey).
8020.w768.0.3a23dc4
De eerste grap van de serie is er één uit de categorie toilethumor. Daarna is er een bruiloft met natuurlijk een ex-vriendin van de hoofdpersoon die nu met een hedgefundmanager is, succesvollere vrienden, en een 'one night stand' die ruw wordt onderbroken door de tante van Charlie – dit alles is op zich niet erg, maar voorspelbaarheid is doorgaans alleen vergefelijk als er iets tegenover staat. Dat is bij Turn Up Charlie eenvoudigweg niet het geval. De chemie tussen Idris Elba en Frankie Hervey, waar een serie als deze op zou moeten leunen, komt vaak geforceerd over en het script is niet sterk genoeg om hun interactie interessant te houden.
8640.w1800.0.f298590
De sets zien er bovendien allemaal duur uit, waardoor de komische en emotionele leegte die het overbrengt nog pijnlijker wordt. Idris Elba is betoverend als altijd – en dat hij komisch ook sterk is weten we nog van zijn rol als interim-manager Charles Miner in The Office – maar hoewel hij de zelf serie heeft gecreëerd en geproduceerd, blijf je je telkens afvragen: wat dóet hij hier? Gelukkig blijft de acteur zelfs binnen een inwisselbare plot met voorgeschreven publieksemoties een genot om naar te kijken.
Maar goed. Turn Up Charlie is niet grappig genoeg om een geslaagde komedieserie te zijn en niet emotioneel geladen genoeg om een geslaagde dramaserie te zijn – daarom is het nóg onverstandiger dat de serie probeert te laveren tussen beide genres. Het past naadloos in het echelon van overgeproduceerde, ongevaarlijke sitcoms van Netflix – die bijna gemaakt lijken te zijn om op de achtergrond aan te staan terwijl je op je telefoon zit of aan het stofzuigen bent.
Turn Up Charlie S01, vanaf 15 maart 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!