Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Trivia Quest: irritante quiz

  •  
01-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
113 keer bekeken
  •  
Trivia Quest
Nieuwste wapenfeit van interactieve televisie bij Netflix is een generiek ogende spelshow.
Trivia Quest , gebaseerd op het telefoonspelletje Trivia Crack , is het zoveelste bewijs dat streamingdienst Netflix zijn focus verlegt naar andere vormen van vermaak. Zie ook de interactieve reeksen die ze de afgelopen jaren presenteerden, waaronder het recente Cat Burglar. Hoewel dit nieuwe quizje – met dagelijks nieuwe vragen – eigenlijk niet erg veel voorstelt. Ene Willy, die eruitziet als een verzameling trivianten, vertelt de kijker dat jij als deelnemer de gamewereld waarin het spel zich bevindt kan beschermen tegen Evil Rocky, een kwaadaardige cartoon die eruitziet als een zwaard. Vervolgens kan je Willy’s vrienden, die zijn gevangengenomen door Rocky, een voor een uit hun gevangenis – ze zitten vast in gouden kooitjes – bevrijden.
Door de juiste antwoorden te geven natuurlijk. Er zijn verschillende categorieën; ondergetekende kwam per toeval terecht bij ‘reel talk’, en ‘reel’ duidt op filmrol, dus kreeg ik een reeks filmvragen voorgeschoteld, opgehangen aan thema’s als sport, intelligentie, wetenschap en popcorn. Wist je bijvoorbeeld dat Michael B. Jordan tijdens de opnames van Creed knock-out werd geslagen? Of dat Forrest Gump in de gelijknamige film getuige is van het Watergateschandaal?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Trivia Quest
Dat zijn nog makkelijke vragen; de categorie ‘harder’ doet zijn naam eer aan. Met vragen als: welke rockster volgde Bradley Cooper op de voet als voorbereiding voor zijn rol in A Star is Born (2018)? Maar het irritante is dat er tussen de vragen telkens een bumper zit waarin tekenfilmfiguren dingen zeggen als: ‘Hé Davinci, are you going to Winci?’ Eigenlijk wil je gewoon de ene na de andere vraag beantwoorden, een salvo afvuren. Trivia Quest lijkt dan ook vooral een gimmick. Wie gaat dit dagelijks doen?
Trivia Quest, vanaf 1 april 2022 dagelijks bij Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!