Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Tríada (Triptych) S01E01: een opzienbarende wending

  •  
22-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
994 keer bekeken
  •  
Triptych
Een dode gijzelnemer en een forensisch specialist blijken meer gemeen te hebben dan ze hadden kunnen vermoeden, in smeuïge Mexicaanse thriller.
Foto credits: Netflix
Een woeste vrouw rent een kantorencomplex binnen. Ze begint wild om zich heen te schieten en richt een ravage aan. Haar doelwit blijkt een andere vrouw – zo is de suggestie – die haar verleden heeft geruïneerd. Een gijzeling volgt waarbij de twee op het dak belanden, waar een scherpschutter zich alvast voorbereidt op het allesbepalende schot dat hij wil lossen. Hij schiet per abuis echter de gegijzelde neer, hoewel de gijzelnemer ook gewond raakt. En dan neemt het verhaal een opzienbarende wending: de forensisch expert (Maite Perroni speelt Becca) die ter plekke komt herkent in de gewonde verdachte haarzelf.
Als twee druppels water. Hoe is het mogelijk? Als kijker denk je direct: zijn het klonen? Of twee vrouwen die héél toevallig erg op elkaar lijken? Maar de werkelijke reden is eenvoudiger: ze zijn zusjes. Maar de titel van deze Mexicaanse thriller is Tríada ( Triptych ), oftewel: drieluik. Dus blijkt al snel dat er nog een derde zusje is. Die verstopt zich tijdens de uitvaart van de gijzelnemer voor Becca achter een boom. Hoewel showrunner Leticia López Margalli ook de indruk wekt dat de meiden wel van elkaars bestaan af weten. Via het zesde zintuig dat naar verluidt bij twee- of drielingen altijd een rol speelt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Tríada (Triptych)
Maar meer geeft López Margalli niet prijs. Waarmee de kans dat Triptych leunt op een gekunstelde gimmick, een eenvoudige verklaring voor dit alles, vrij groot is. Niettemin blijft het gissen. De serie heeft ook een melodramatische kant: het zou best aannemelijk zijn als de drie vrouwen omwille van een keur aan ongeloofwaardige gebeurtenissen van elkaar gescheiden zijn. Als je dat als maker met een beetje sjeu brengt, dan eet de kijker uit je hand.
Tríada (Triptych) S01, vanaf 22 februari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!