Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Transparent krijgt nieuwe showrunner

  •  
13-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Jill Gordon zal met ingang van het vijfde seizoen Jill Soloway opvolgen als showrunner van Transparent.
Soloway was vier jaar lang de showrunner van de door haarzelf bedachte Amazon-serie, maar doet nu een stapje terug. Ze verlengde namelijk onlangs haar contract bij Amazon met drie jaar en gaat het te druk krijgen met het ontwikkelen van andere programma’s. Zo zit er wellicht een tweede seizoen van I Love Dick aan te komen. Daarnaast werkt ze voor de VOD-dienst tevens aan een pilot over een ‘all female’ rodeoshow. Jill Gordon is daarom aangesteld om volgend jaar (Transparent is al zeker van een vijfde seizoen , dat in 2018 in productie zal gaan) haar dagelijkse taken als showrunner van Transparent uit handen te nemen. Gordon is de bedenker van het medische drama Heartbeat van NBC en schreef tevens voor series als My So-Called Life, The Wonder Years en Doogie Howser, M.D.
Soloway zal overigens wel aanblijven als scenarist en producent van Transparent. Het vierde seizoen ( bekijk de trailer ) gaat 22 op september in première op Amazon Prime.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!