Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Trailer voor First They Killed My Father

  •  
03-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
FTKMF_d07-00544.nef
Angelina Jolie verfilmde het levensverhaal van de Cambodjaanse activiste Loung Ung voor Netflix.
In de jaren 70 maakte Ung als kind het dodelijke regime van de Rode Khmer van dichtbij mee. Als volwassen vrouw (inmiddels is ze een goede vriendin van Jolie) schreef ze een boek over haar ervaringen van toen getiteld First They Killed My Father. In de verfilming volgen we Ung van haar vijfde tot haar negende, terwijl ze samen met haar familieleden het beste probeert te maken van de barre omstandigheden. First They Killed My Father werd in de oorspronkelijke voertaal opgenomen met een bijna volledig Cambodjaanse cast en crew. Vanity Fair publiceerde onlangs nog een kritisch stuk over de manier waarop de filmmakers de lokale audities voor de rol van de jonge Ung hadden opgezet, waar Jolie in een verklaring tegenover The Huffington Post vervolgens persoonlijk op reageerde.
First They Killed My Father is een passieproject voor Jolie, ook omdat haar adoptiezoon Maddox afkomstig is uit Cambodja. De film is vanaf 15 september te bekijken op Netflix.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!