Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Trailer voor miniserie The Young Pope

  •  
05-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Pope
Jude Law is de nieuwe paus in de miniserie The Young Pope van regisseur Paolo Sorrentino ( La grande bellezza ). Bekijk de trailer voor de tiendelige co-productie van HBO.
De Britse acteur speelt Lenny Belardo, de eerste Amerikaanse paus in de geschiedenis van de katholieke kerk. The Young Pope vertelt het controversiële verhaal van zijn pontificaat als Pius XIII. Belardo is tevens de jongste paus uit de geschiedenis en niet bang om tegen de gevestigde orde in te gaan. Alle afleveringen van The Young Pope werden geregisseerd door de Italiaanse Sorrentino. In 2014 won het door hem gemaakte La grande bellezza de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Vorig jaar regisseerde hij Michael Caine en Harvey Keitel in zijn eerste Engelstalige speelfilm Youth.
Diane Keaton ( Annie Hall , The Godfather ) is in de miniserie te zien als een Amerikaanse non in Vaticaanstad. James Cromwell ( The Green Mile ) heeft een bijrol als kardinaal. The Young Pope is een productie van Sky Atlantic, in samenwerking met HBO. Sky zal de serie vanaf eind oktober uitzenden in Engeland, Duitsland en Italië, waarna hij begin 2017 in Amerika debuteert op HBO. Of hij ook in Nederland naar HBO komt is nog niet bekend.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!