Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Trailer voor Good Girls Revolt van Amazon

  •  
26-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
good-girls-revolt
Amazon komt met een feministische variant op Mad Men. Bekijk de trailer voor het door feiten geïnspireerde Good Girls Revolt.
De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lynn Povich en speelt zich af aan het einde van de jaren 60. We volgen de vrouwelijke researchers op de redactie van het in New York gevestigde tijdschrift Newsweek , hier News of the Week geheten. Allemaal moeten ze keihard knokken om door hun mannelijke collega’s serieus genomen te worden. De vrouwen worden gespeeld door onder meer Grace Gummer ( Mr. Robot ), Genevieve Angelson ( House of Lies ) en Anna Camp ( The Good Wife ). Gummer geeft gestalte aan de uiteindelijk nog heel beroemd geworden Nora Ephron, de in 2012 overleden scenariste van films als When Harry Met Sally en Sleepless in Seattle.
Good Girls Revolt heeft verder bijrollen voor acteurs als Chris Diamantopoulos ( Silicon Valley ) en Jim Belushi ( According to Jim ). De serie werd bedacht door Dana Calvo, die eerder afleveringen schreef van onder meer Narcos en Covert Affairs. De eerste aflevering gaat op 28 oktober in première bij Amazon.
Lees ook ons artikel over het huidige serie-aanbod van Amazon.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!