Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Tracks: Unknown Mortal Orchestra, Mount Eerie en Eels

  •  
24-01-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Unknown Mortal Orchestra
Welke nieuwe nummers moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde tipt de drie meest opvallende releases. Deze week: Unknown Mortal Orchestra, Mount Eerie en Eels.
Unknown Mortal Orchestra - American guilt
Ontzettend gruizig, deze nieuwe van Unknown Mortal Orchestra, met een gitaarriff die zo uit de koker van The Black Keys zou kunnen komen. Het is het eerste nummer van Sex & Love, de aankomende vierde plaat van het trio uit Nieuw-Zeeland. Een releasedatum voor de opvolger van Multi-Love uit 2015 is nog niet bekend.
Mount Eerie - Distortion
Op het album A Crow Looked at Me probeerde Phil Elverum, oftewel Mount Eerie, de dood van zijn vrouw Geneviève te verwerken. Het leverde een plaat op die zó aangrijpend was, dat het moeilijk is om het droog te houden bij het openhartige relaas van Elverum. Op het elf minuten durende ‘Distortion’ zingt hij wederom over de geest van zijn vrouw, die hij nog steeds om zich heen voelt. Het is een minder uitgeklede track dan de nummers op A Crow Looked at Me, maar ook de rauwe eerlijkheid van ‘Distortion’ gaat door merg en been.
Eels - The deconstruction
Als we het toch over ‘door merg en been’ hebben: vanaf debuut Beautiful Freak halverwege de jaren 90 heeft Eels eigenlijk alleen maar goede platen uitgebracht. Op ‘The deconstruction’ laat Mark Oliver Everett zich begeleiden door achterstevoren gespeelde gitaarpartijen en strijkers. Onze nieuwsgierigheid naar het gelijknamige album (release: 6 april) is gewekt.
Wil je onze eerdere suggesties nog eens terugluisteren? Abonneer je dan op onze playlist op Spotify!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!