Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Tracks: Spoon, Iggy Pop en Slowdive

  •  
18-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Spoon
Welke nieuwe nummers moet u deze week gehoord hebben? De Lagarde tipt de drie opvallendste releases. Deze week: Spoon, Iggy Pop en Slowdive.
Spoon - Hot thoughts
De Texaanse indieband Spoon is terug met het eerste nieuwe werk sinds het album They want my Soul uit 2014. In vergelijking met die plaat laat de groep de gitaren links liggen op ‘Hot thoughts’, de eerste single van het gelijknamige negende album. De plaat verschijnt op 17 maart.
Iggy Pop - Gold
Punkveteraan Iggy Pop slaat de handen ineen met producer Danger Mouse voor het nummer ‘Gold’. De track staat op de soundtrack van de gelijknamige speelfilm met Matthew McConaughey. Op ‘Gold’ laat Iggy Pop z’n punksound helemaal varen, en heeft hij een croonerig, donker stemgeluid dat bij vlagen aan Leonard Cohen doet denken.
Slowdive - Star roving
Een langverwachte comeback: de Britse shoegazers van Slowdive brengen hun eerste single in 22 jaar (!) tijd uit. De groep, bekend om een dromerig rockgeluid (denk aan My Bloody Valentine en The Jesus & Mary Chain), ging in 1995 uit elkaar. In 2014 kwamen de heren wel weer bij elkaar, maar fans hebben alsnog drie jaar op nieuwe nummers moeten wachten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!