Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Tracks: Mark Lanegan, Future Islands en Blondie

  •  
08-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
514644894
Welke nieuwe nummers moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde tipt de drie opvallendste releases. Deze week: Mark Lanegan, Future Islands en Blondie.
Mark Lanegan - Nocturne
De man met de gitzwarte stem keert terug. In april verschijnt zijn nieuwe album Gargoyle , waarop hij samenwerkt met Queens of the Stone Age-frontman Josh Home, Greg Dulli (The Afghan Whigs) en Dude Garwood. Single ‘Nocturne’, waarop Lanegan weer ouderwets donker klinkt, is het eerste voorproefje van die plaat.
Future Islands - Ran
Drie jaar na doorbraakplaat Singles laat de new wave-band terug met de nieuwe track ‘Ran’. Wederom is de synthesizer het hoofdingrediënt van de Amerikanen. Op aankomend album The far field staat ook een duet met een ware legende in de new wave: Blondie.
Blondie - Fun
En die Blondie heeft zelf ook nog eens een plaat aangekondigd: Pollinator verschijnt op 5 mei en is het elfde album van de band rond Debbie Harry. Aan de nummers van het album, waarvan ‘Fun’ de eerste single is, werkten veteranen als Johnny Marr (The Smiths), maar ook jonge muzikanten als Sia en Charli XCX mee.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!