de Lagarde

Tracks: Johan, Smash Mouth en Mastersystem

  •  
28-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Johan
Welke nieuwe nummers moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde tipt de drie meest opvallende releases. Deze week: Johan, Smash Mouth en Mastersystem.
Johan - About time
Zelden is een songtitel zo raak geweest. Johan, de band die met Pergola verantwoordelijk is voor één van de best ontvangen Nederlandse albums aller tijden, is terug na negen jaar. De groep rond Jacco de Greeuw komt met een nieuwe tour én een nieuwe plaat, die op 13 april uitkomt. About freaking time.
Smash Mouth - Something soon
Je kent Smash Mouth wellicht nog van ‘All Star’, die megahit uit 1999. Nu doet de band, die catchy liedjes maakte maar nooit helemaal serieus is genomen, mee aan een verrassende samenwerking met Car Seat Headrest. De indierockers, de laatste jaren juist zéér serieus genomen, en Smash Mouth coveren nummers van elkaar. Dit is de herinterpretatie van de Car Seat Headrest-track ‘Something soon’.
Mastersystem - Notes on a life not quite lived
En we sluiten af met nog een samenwerking. Twee sets van broers slaan de handen ineen voor de supergroep Mastersystem. De leden: gitarist Justin Lockey uit de band Editors, zijn broer James Lockey uit Minor Victories en Scott en Grant Hutchison uit Frightened Rabbit. Het resultaat: een stevige doch catchy rocktrack. Het debuut van Mastersystem verschijnt op 6 april.
Wil je onze eerdere suggesties nog eens terugluisteren? Abonneer je dan op onze playlist op Spotify!
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!