de Lagarde

Traces S02E01: veelbelovende start

  •  
17-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Traces S02
Het team van vrouwelijke forensisch experts onderzoekt een reeks bomaanslagen.
Foto credit: Red Production Company
De Britse misdaadserie Traces start het tweede seizoen met een (letterlijke) knal. Het verhaal, dat zich afspeelt in Dundee, gaat vier maanden na het einde van het eerste seizoen verder. Tijdens een kleine bijeenkomst met een pastoor ontploft een zelfgemaakte bom waarbij iemand om het leven komt. De onderzoekers van het Sifa (het Scottish Institute of Forensic Science and Anatomy) worden op de zaak gezet. Brandexpert professor Sarah Gordon (Laura Fraser) wordt voor de zaak in dienst gehouden en wordt in het onderzoek geholpen door Emma Hedges (Molly Windsor). Emma volgt nu de opleiding tot forensisch chemicus.
In eerste instantie wordt gedacht dat de aanval persoonlijk is. Zou de aanslag specifiek gericht zijn op de pastoor? Of op iemand die aanwezig was? Het blijkt dat het doelwit niet de gebedsbijeenkomst was, maar de pilates-les die het volgende uur in dezelfde ruimte plaats zou hebben. Aan het einde van de aflevering wordt duidelijk dat er iemand is die de bommen door het stadje verspreidt en is een tweede bomaanslag een voorspelling van een reeks aanslagen die zullen volgen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Emma lijkt eindelijk de onopgeloste moord op haar moeder af te kunnen sluiten en de relatie met Daniel (Martin Compston; Line of Duty ) – hoewel nog steeds wat vreemd – is nog aan. En neemt een behoorlijk serieuze wending: Emma blijkt zwanger te zijn. De verdachte van de moord op haar moeder is Daniels vader en dat zorgt, natuurlijk, voor spanning tussen de twee. De rechtszaak zelf stelt ook de familieband tussen Daniel en zijn vader op de proef.
Het eerste seizoen van de serie die geschreven is door Val McDermid en Amelia Bullmore ( Scott & Bailey ) wist net aan te intrigeren, maar het tweede seizoen begint veelbelovend. Het technisch jargon is nog volop in de dialogen verweven, maar het vrouwelijke talent in de serie is wederom een reden om te blijven kijken.
Traces S02, vanaf 16 februari 2022 op BBC First
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!