Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Totally Completely Fine S01E01: ontroerend Australisch drama

  •  
03-02-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2035 keer bekeken
  •  
TotallyFine

© Stan / Fremantle Australia

Een jonge vrouw met zelfmoordneigingen erft het huis van haar grootvader in fascinerende reeks die draait om rouw en hoop.

De Nieuw-Zeelandse actrice Thomasin McKenzie timmert al enige tijd aan de weg. Zo was ze te zien in Leave No Trace (2018) en The Power of the Dog (2023). In Totally Completely Fine laat de 23-jarige zien dat ze intussen moeiteloos een serie kan dragen. McKenzie speelt Vivian Cunningham: een begin-twintiger met een keur aan problemen. In de pilotaflevering is te zien dat Cunningham zelfmoord overweegt. Wanneer ze in bad plaatsneemt, probeert ze met haar voet een droger in het water te wippen. Kortom, Totally Completely Fine draait om trauma; om een naargeestig verleden.

Maar de serie heeft ook mooie zaken te bieden. Zo erft Cunningham het huis van haar recent overleden opa, dat gelegen is op een klif. Tot ongenoegen van haar broers, die een verzameling golfclubs en een massagestoel erven, krijgt de jongste telg uit de familie een hele woning. Er schuilt echter een addertje onder het gras: op de klif, die vlak bij Sydney ligt, probeert ongeveer een keer per week iemand een einde aan zijn leven te maken. Cunningham komt erachter dat haar opa al die jaren vast honderden mensen moet hebben gered. Het huis is in die zin een verlossing en een vloek tegelijk.

TotallyFine2

© Stan / Fremantle Australia

Uiteraard wil McKenzie’s personage er eerst niets van weten; van wat er gebeurt rondom haar nieuwe huis. Maar grootvader heeft de woning niet voor niets aan haar nagelaten. Het is fascinerend om te zien hoe het personage met die realiteit omgaat. Omdat er achter die façade, Cunningham heeft vooralsnog een puinhoop van haar leven gemaakt, een goed mens schuilt. Misschien draait Totally Completely Fine daar wel om; dat Cunningham dankzij de mensen over wie ze zich genoodzaakt voelt zich te ontfermen zichzelf een stuk beter leert kennen.  

Totally Completely Fine S01, vanaf zondag 4 februari 2024 wekelijks bij Canvas

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!