Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Tom Hardy mag tweede seizoen Taboo maken

  •  
09-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Er komt een tweede seizoen van Taboo. Het eerste seizoen van de dramaserie van en met Tom Hardy werd in Europa uitgezonden door de BBC en was in Amerika te zien op FX.
Taboo werd bedacht door Tom Hardy, diens vader Chips Hardy en Steven Knight. Hardy en Knight hadden voorafgaand aan het eerste seizoen al een werkrelatie; de Britse acteur speelde eerder de hoofdrol in de door Knight geregisseerde speelfilm Locke en duikt zo nu en dan ook op in de door Knight bedachte BBC-serie Peaky Blinders, dat momenteel in Nederland te zien is op Netflix. Achter de schermen is met Ridley Scott ( Alien: Covenant ) als producent nog een bekende Britse filmmaker bij Taboo betrokken. Iedereen keert terug voor de tweede reeks, die opnieuw uit acht afleveringen zal bestaan. Daarna is het wat Knight betreft nog zeker niet gedaan met de serie; de scenarist vertelde onlangs in een interview dat hij Taboo graag af zou willen sluiten met een derde seizoen.
Taboo speelt zich af in het jaar 1814 en volgt James Delaney (Hardy), die jarenlang in Afrika heeft doorgebracht, maar onverwacht weer terugkeert naar Londen. Daar erft hij een stuk grond van zijn vader, waar verschillende partijen letterlijk en figuurlijk een moord voor zouden doen. Lees onze recensie van de eerste 2 afleveringen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!