Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Titans S02E01-04: grimmige DC-serie doet stap voorwaarts

  •  
12-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
Titans S02
Het overvolle tweede seizoen is smullen voor vooral de fans, maar biedt genoeg spektakel en verrassingen (Bruce Wayne!) om een groter publiek te bereiken.
In de door comicliefhebbers bejubelde DC-serie Titans leren we (in grote lijnen) hoe Robin (Brenton Thwaites), die in het echte leven Dick Grayson heet, zich los heeft gemaakt van Batman en de superhelden Starfire, Raven en Beast Boy onder zijn hoede heeft genomen. De reeks smaakte naar méér, al moest de kijker zichzelf wel enige tijd gunnen om de grote groep relatief onbekende DC-helden allemaal in het hart te sluiten.
De tweede reeks pakt de draad op direct na de finale van het vorige seizoen. Interdimensionale demon Trigon (Seamus Dever), die het liefst werelden vernietigt, heeft Dick in zijn macht en probeert de andere Titans te misleiden, terwijl zijn dochter Rachel (Teagen Croft) juist probeert te achterhalen hoe ze de kwade plannen van haar vader kan dwarsbomen.
Titans S02
Heel veel meer uitleg geven over het plot is eigenlijk zinloos. De fans weten exact waar ze aan toe zijn bij het begin van seizoen twee, en mensen die nooit eerder Titans hebben gezien, zullen vermoedelijk ook geen enkele behoefte voelen nu opeens in te stappen. (Als dat wel het geval is, is het met klem aan te bevelen om eerst de elf oude afleveringen te kijken.)
Titans S02
Het openingsuur van reeks twee voelt meer als een afronding/opmaat voor de rest van het nieuwe seizoen (in eerste instantie was deze episode ook bedoeld als de twaalfde in de vorige serie). Na de hereniging van de Titans en nadat Trigon (vrij abrupt) uit beeld is verdwenen, is er weer ruimte om de mythologie rond alle helden en hun diverse rugzakjes verder uit te bouwen. Voor wie alle buzz heeft gevolgd is het geen verrassing dat er een prominente rol is weggelegd voor de oude Bruce Wayne (Game of Thrones-acteur Iain Glen), die zijn relatie met Robin wil herstellen door de Titans ondersteuning te bieden.
Netto biedt seizoen twee meer van hetzelfde: de ronduit grimmige toon wordt gehandhaafd, het aantal plotjes wordt alleen maar uitgebreid. De effecten zien er tof uit, het camerawerk is oogstrelend en de 'production value' blijft onverminderd hoog. Maar de grootste verdienste (zonder iets te spoilen) is dat de serie gaandeweg nog meer richting vindt om het overtuigende televisie-vlaggenschip van DC Comics te worden dat het zo graag wil zijn.
Titans S02
Het is uitstekend nieuws dat er inmiddels een derde seizoen in productie is. Niet-fans krijgen, ondanks alle genoemde voorbehouden, het dringende advies het komende jaar de seizoenen bij te kijken, zodat zij begin 2021 mee kunnen praten als Titans 3 zich hopelijk schaart in het pantheon van de écht onmisbare series van het jaar.
Titans S02, vanaf 10 januari 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!