Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Tick, Tick... Boom!: fenomenaal eerbetoon aan Broadway-legende Jonathan Larson

  •  
19-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
Tick, Tick... Boom!
Indrukwekkend regiedebuut Lin-Manuel Miranda over bedenker Rent laat je niet los.
Voordat de iconische Broadway-musical Rent bestond, was er Tick, Tick... Boom! De rock-monoloog-voorstelling van de man die Broadway – en musicals an sich – zou gaan revolutioneren. Tragisch genoeg heeft hij nooit zijn impact op de wereld van musicaltheater (en daarbuiten) kunnen meemaken. Hij overleed op 35-jarige leeftijd aan een aorta-aneurysma de avond voor de première van Rent. Nu, 25 jaar na zijn overlijden, brengt het regiedebuut van Lin-Manuel Miranda Jonathan Larson’s verhaal van voor de Tony’s en Pulitzer-prijs naar het witte doek (en Netflix).
Tick, Tick... Boom! , de quasi-autobiografische solo-voorstelling van de New Yorkse tekstschrijver en componist, werd door Steven Levenson ( Dear Evan Hansen ) tot filmscript bewerkt en vormt de basis van de film. De gebeurtenissen die hij gebruikt in de show vormen het verhaal dat de kijker volgt. Andrew Garfield vangt het creatieve proces – en de overweldigende angst dat hij nog niks heeft bereikt nu hij bijna 30 wordt – van Larson op spectaculaire wijze. Zijn verjaardag, de titulaire tijdbom, nadert en hij staat op het punt om zijn musical Superbia , waar hij al 8 jaar aan werkt, te presenteren om een producer te krijgen.
Tick, Tick... Boom!
Maar, hij mist nog één nummer: het belangrijkste nummer van de musical. De druk stijgt en de tijd dringt. Ondertussen probeert hij rond te komen van zijn baan als ober in de Moondance Diner, voelt hij ook dat hij niet genoeg tijd heeft voor zijn vrienden en zijn vriendin Susan (Alexandra Shipp), en wordt zijn artistieke gemeenschap geteisterd door de aids-pandemie.
Tick, Tick... Boom!
Tick, Tick… Boom! voelt als een viering van een Broadway-legende - zonder hem te verafgoden - en een film waar met veel liefde en eer aan is gewerkt. Hij trekt je mee vanaf de eerste scène en de herkenbare melodieën van Larson's hand zijn leuk, mooi, geniaal en een cadeau om te horen. Een van de hoogtepunten is een opwindend musicalnummer waarin een scala aan toneellegendes een cameo krijgt. Robin de Jesus is charismatisch in zijn rol als Michael en Vanessa Hudgens schittert in haar musicalrol als Karessa.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Tick, Tick... Boom!
Rent revolutioneerde Broadway liet zien hoe musicals kunnen klinken, eruit kunnen zien en wat voor verhalen er verteld kunnen worden. Dat verhaal was geïnspireerd op Larson’s leven en zijn vrienden. In Tick, Tick…Boom! zien we zijn inspiratiebronnen tot leven komen.
Tick, Tick... Boom!, vanaf 19 november 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!