Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Thirty-Nine S01E01-02: vriendschap, liefde en verlies

  •  
03-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
244 keer bekeken
  •  
Thirty-Nine
Een ontroerend drama over de hechte vriendschap van drie 39-jarige vrouwen.
De Koreaanse dramaserie Thirty-Nine draait om drie vriendinnen van 39 die, nu ze de 40 naderen, anders na gaan denken over hun leven. Mi-Jo, Chan-Young en Joo-Hee zijn al sinds hun achttiende bevriend en hebben bewust gekozen om single te blijven. De vrouwen vermijden bruiloften en babyshowers, maar proberen wel om naar begrafenissen te gaan. ‘We hadden nooit gedacht dat een van ons begraven zou worden als eind dertiger.’
Het verhaal geeft in de eerste twee afleveringen vooral aandacht aan Mi-Jo (Son Ye-jin, Crash Landing on You ). Ze heeft een eigen dermatologische kliniek, en wil een jaar met sabbatical naar de Verenigde Staten. Ze is geadopteerd en reist regelmatig met haar twee vriendinnen naar het weeshuis dat haar eerste thuis was. Bijzonder is dat haar adoptie niet een geheim is in de serie, maar juist iets waar open en onderzoekend over wordt gepraat. Tijdens hun laatste bezoekje aan het weeshuis ontmoeten ze de aantrekkelijke Kim Sun-woo (Woo-jin Yeon). Hij geeft vrijwillig Engelse les daar en, zo blijkt later, is de vervanger voor Mi-Jo als ze naar het buitenland vertrekt.
Thirty-Nine
Chan-Young (Jeon Mi Do) is actrice en heeft een affaire met een man die ook bevriend is met het drietal. Joo-Hee (Kim Ji-Hyeon) werkt in een warenhuis en heeft nog niet veel schermtijd, maar een liefde lijkt te ontstaan tussen haar en een nieuwe restauranteigenaar.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Thirty-Nine
De dramaserie slaagt erin om tijdens de eerste twee afleveringen – die beide ruim een uur duren – solide hoofdpersonages neer te zetten die empathie oproepen. De scènes tussen de drie vrouwen zijn vaak veel meer intrigerend dan wanneer zij vergezeld worden door een mannelijke tegenspeler. In de tweede aflevering wordt al duidelijk wie van de drie vrouwen komt te overlijden. Een slimme zet, omdat de tragedie dan niet uitgemolken wordt met de vraag: ‘Wie gaat er dood?’ In de kern gaat Thirty Nine over hoe het leven verandert als je ouder wordt, maar meer nog over belangrijke en hechte vriendschappen tussen vrouwen.
Thirty-Nine S01, vanaf 31 maart 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!