Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The World According to Jeff Goldblum S01E01-03: Goldblum, Goldblum, Goldblum

  •  
12-11-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The World According to Jeff Goldblum
Jeff Goldblum, acteur, jazzmuzikant, sekssymbool, duikt in de wondere werelden achter dagelijkse dingen als sneakers, ijs en barbecues.
‘Jeff Goldblum hier. Ik ben een acteur. Ik speel een beetje jazzmuziek. Ik ben een curieuze kater, dat is waar, rrrrow! En ik ben altijd op zoek naar het onverwachte.’
The World According to Jeff Goldblum stelt, onbedoeld, de vraag: kan je ook te veel Jeff Goldblum hebben? In twaalf afleveringen buigt Goldblum, acteur uit The Fly, Independence Day en Jurassic Park, jazzmuzikant en onverwacht sekssymbool, zich over van alles dat maar zijn interesse wekt. Zo beslaan de eerste drie afleveringen de onderwerpen sneakers, ijs en tatoeages. Vervolgens verslaat hij die onderwerpen op zijn eigen onnavolgbare wijze: met veel meanderende overpeinzingen, geamuseerd opgetrokken wenkbrauwen en in zichzelf gekeerde grinnikjes.
The World According to Jeff Goldblum
Begrijp me niet verkeerd: Jeff Goldblum is een fascinerende acteur. Door de jaren heen heeft hij een eigen niche en schare fans opgebouwd – een van de meest intrigerende momenten uit de eerste drie afleveringen is wanneer Goldblum een tatoeagezaak in Pittsburg bezoekt tijdens de nationale Jeff Goldblum-dag (13 juli), waar fans hun favoriete Goldblum-tatoeage kunnen laten zetten. Hij benadert alles met zijn kenmerkende nieuwsgierige, licht-sardonische blik, of hij nu op bezoek gaat bij de ‘sneaker chirurg’ of hoort dat er in Londen een gigantisch halfnaakt beeld van hem is verschenen (van wanneer hij in Jurassic Park, met zijn bloesje los, ligt te recupereren na een dino-aanval).
The World According to Jeff Goldblum
Wat betreft bekende presentatoren kan je het dus zeker slechter treffen. Je komt zelfs hier en daar nog wel wat interessante zaken over sneakers, ijs en tatoeages te weten. Wist je bijvoorbeeld dat er in Waterbury, de ‘geboorteplaats’ van ijsmerk Ben & Jerry’s, ook een fysieke begraafplaats is voor ter ziele gegane smaken? En dat Ben & Jerry's ijs altijd zo ‘chunky’ is omdat Ben de smaken anders niet kan proeven? Her en der worden sommige onderwerpen aangevuld met vrolijke, informatieve animaties.
The World According to Jeff Goldblum
Maar aan het einde van de dag gaat het niet zozeer over wat deze onderwerpen interessant maakt, maar meer over waarom Jeff Goldblum ze interessant vindt. Wat dat betreft biedt de serie precies wat de titel belooft.
The World According to Jeff Goldblum S01, vanaf 12 november 2019 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!