Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window S01: heerlijke parodie

  •  
29-01-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
838 keer bekeken
  •  
The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window
Kristen Bell steekt lieflijk de draak met psychologische thrillers waarin vrouwen de hoofdrol hebben.
De komische mysterieserie The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window neemt de formule van psychologische thrillers geschreven door vrouwen, voor vrouwen en maakt er een heerlijke parodie van.
Het wordt serieus gespeeld door de cast, maar neemt zichzelf niet al te serieus – vandaar de extreem lange titel. Als het een serieuze serie was, was het er een die onbedoeld grappig was. En daardoor weten de makers een enigszins intrigerend whodunnit verhaal te geven met een sympathieke vrouwelijke hoofdpersoon die dealt met trauma en rouw, gespeeld door Kristen Bell.
The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window
Het verhaal gebruikt alle clichés die te zien zijn in thrillers over eenzame, depressieve vrouwen met een trauma die veel wijn drinken, pillen slikken en (denken) getuige (te) zijn van een moord. De verhaallijn over de moord doet denken aan de klassieker Rear Window , maar TWITHATSFTGITW kijkt voor inspiratie meer naar The Girl on the Train en The Woman in the Window. Bell portretteert Anna: een vrouw die meestal haar dagen doorbrengt in een stoel achter het raam en liters rode wijn drinkt – ze heeft een verzameling wijnkurken in een schaal op haar aanrecht – en voorgeschreven pillen slikt. Wie wist dat een hele fles wijn in een wijnglas past?
The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window
Drie jaar geleden is haar dochter op de meest gruwelijke manier vermoord (iets dat niet in beeld komt, maar waar alleen over wordt gesproken zonder exacte details) en is zij gescheiden. Ook maakt ze veel ovenschotels en lijdt ze aan ombrofobie – angst voor regen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window
Op een dag trekken de aantrekkelijke Neil (Tom Riley) en zijn ogenschijnlijk schattige dochter Emma (een in deze rol geweldige Samsara Leela Yett) in het huis aan de overkant. Niet veel later ziet Anna hoe Lisa (Shelley Hennig), de vriendin van Neil, vermoord wordt achter het raam. Heeft ze het echt gezien of is ze gek geworden? Is de knappe buurman een moordenaar? ‘Jezus Anna, wanneer ben je niet aan het hallucineren?’ In een voice-over hoor je haar gedachten en nadat zij de verplichte zin ‘ik weet wat ik heb gezien’ zegt, gaat ze zelf op onderzoek uit. Een mooie knipoog naar haar vorige rollen in Gossip Girl en Veronica Mars.
The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window
Bell wordt vergezeld door een sterke cast, wier talenten helaas niet optimaal benut worden in de serie. Michael Ealy is haar ex-man Douglas, Cameron Britton ( Mindhunter ) speelt klusjesman Buell die al jaren bezig is met het repareren van de brievenbus, Mary Holland portretteert haar beste vriendin en kunstagent Sloane, en Christina Anthony uit Mixed-ish is te zien als detective Lane. Ook is Janina Gavankar ( Big Sky ) kort te zien en krijgen tal van bekende acteurs een cameo.
The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window S01, vanaf 28 januari 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!