Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Wire-duo komt met The Plot Against America

  •  
08-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
David Simon
David Simon en Ed Burns gaan voor HBO aan de slag met een miniserie over een fascistische president.
Net als The Man in the High Castle draait The Plot Against America om een alternatieve geschiedenis. In de tijdlijn van de serie verliest Franklin D. Roosevelt aan het begin van de jaren veertig de Amerikaanse presidentsverkiezingen, waarna Charles Lindbergh aan de macht komt. Lindbergh is echter een xenofobische populist, die Amerika de kant van het fascisme opduwt. De zesdelige miniserie wordt gebaseerd op het gelijknamige boek van Philip Roth (The Human Stain), dat verscheen in 2004. De tv-bewerking is in handen van David Simon en Ed Burns, het duo dat onder meer het bejubelde The Wire (hier op Videoland) en de miniserie Generation Kill (hier op Ziggo) maakte voor HBO. Simon (foto) werkt momenteel ook voor HBO aan een derde seizoen van The Deuce (hier op Ziggo).
Wanneer The Plot Against America in productie gaat is niet bekend. David Simon probeert momenteel ook de zesdelige miniserie A Dry Run van de grond te krijgen.
Foto credit: Wikimedia Commons/MacArthur Foundation
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!