Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Wedding Coach S01E01: smeuïg inkijkje in bruiloften

  •  
07-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The Wedding Coach
Komiek Jamie Lee volgt jonge stellen in de opmaat naar de mooiste dag van hun leven in onderhoudende reality-tv-reeks.
In The Wedding Coach geeft komiek Jamie Lee jonge stellen die op het punt staan te trouwen bruiloftsadvies. In de eerste aflevering begeleidt ze Erin en Travis uit Los Angeles. Haar eerste tip: ga niet mee in de gekte, bedenk goed wat je zelf wil. Maar ook dat blijkt geen makkelijke opgave, zoals reality-tv betaamt zijn er nog flink wat beren op de weg te ontwaren. Erin en Travis ervaren bovendien zoveel stress dat ze al enige tijd geen seks meer hebben (o, nee!). En omdat de echtverbintenis plaatsheeft in ruraal New York, waar het huis van Erins moeder staat, is het logistiek nogal een beproeving om iedereen op dezelfde dag op dezelfde plek te brengen.
Maar ach, het zijn slechts eerste wereldproblemen. Waar een mens zich al niet druk over kan maken. Dat is evenwel natuurlijk de crux van het voorbereiden van een bruiloft: het moet de perfecte dag worden, koste wat kost. En ook het vrijgezellenfeest voorafgaande aan de ceremonie is belangrijk, dus regelt Lee een geïmproviseerd partijtje. In een comedyclub nota bene: een plek waar je, als nietsvermoedende bezoeker, echt geen trek hebt in gejengel tijdens optredens. Gelukkig worden Erin en haar dronken gasten al snel door een politieagent opgespoord – maar die politieagent blijkt natuurlijk een stripper.
The Wedding Coach
In die zin is het geestig dat The Wedding Coach vooral in het teken staat van clichés over bruiloften en vrijgezellenfeestjes, terwijl Lee juist de echtparen probeert te stimuleren hun eigen ding te doen. En ons eigen ding doen betekent dat we grosso modo allemaal hetzelfde doen, zoiets – dat is natuurlijk ook een beetje inherent aan de mens. De televisiereeks draait dan ook helemaal niet om die bruiloftstips, maar om een kijkje in het leven van twee tortelduifjes; hoe hun liefde voor elkaar opbloeit – of juist wegebt – daags voor de grote gebeurtenis. Daar slaagt The Wedding Coach goeddeels in.
The Wedding Coach S01, vanaf 7 april 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!