Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Upshaws S03E01: Bennie in de bak

  •  
16-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The Upshaws
Het sukkelige maar aaibare gezinshoofd probeert achter de tralies weg te komen, in geestige seizoensopener.
Foto credits: Lisa Rose / Netflix
Zoals gewoonlijk loopt het voor de Upshaws weer met een sisser af. Het vorige seizoen eindigde met Bernard (Mike Epps) en Lucretia (Wanda Sykes is tevens showrunner) achter de tralies. Ze werden verdacht van het kopen van gestolen auto-onderdelen. Fervente kijkers van The Upshaws weten evenwel: Bennie is een nietsnut en een aaibare klojo, maar zeker geen beroepscrimineel. Dus duurt het niet lang voordat bewijs op tafel komt dat de automonteur vrijpleit. In de tussentijd stelt hij zich aan terwijl hij bivakkeert in een arrestantencel: ‘Ik eis m’n verdomde rechten op.’
Lucretia is op haar beurt natuurlijk ziedend dat ze bij dit circus is betrokken. Ze betaalt haar eigen borg, terwijl ze Bennie in z’n sop laat gaarkoken. Regina (Kim Fields) heeft net haar baan opgezegd en geen geld om haar echtgenoot te helpen. Dus blijft het gezinshoofd (althans, zo ziet hij zichzelf, de vrouwen hebben in werkelijkheid de teugels in handen) nog even vastzitten: ‘Ik zal sterven in deze bitch.’ Bennie’s zoon Bernard Jr. (Jermelle Simon) is bang dat de wereld zijn nette familie zal zien als ‘ratten uit het getto’. Inclusief Monique (Sharifa Oliver), politieagent én moeder van zijn zoon.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Upshaws S03
Maar alles komt weer goed, en als een van Bennie’s kids vraagt waar vaderlief zich begeeft, dan zegt Regina: ‘Op een modeltreinconventie.’ Logisch: ze wil zeggen dat Bennie niet net zoals veel andere vaders is. Hij heeft wel, min of meer, het beste voor met z’n familie. De arrestatie van de automonteur is in die zin ook een pijnlijk voorbeeld van hoe zwarte Amerikanen vaak schuldig zijn totdat het tegendeel wordt bewezen.
The Upshaws S03, vanaf 16 februari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!