Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Unbroken Voice S01E01: een echte telenovela

  •  
25-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
The Unbroken Voice
Ditmaal geen parodie op de telenovela – zie La Casa de las Flores of Club de Cuervos – maar een heuse Latijns-Amerikaanse soap, over de levensloop van een bekende Colombiaanse zangeres.
Veel Latijns-Amerikaanse Netflix-series flirten met de telenovela – de bekende Latijns-Amerikaanse soap – terwijl ze het melodramatische format tegelijkertijd beschimpen. Zie bijvoorbeeld La Casa de Las Flores of Club de Cuervos. In The Unbroken Voice ( Arelys Henao: Canto Para No Llorar ) ontbreekt de spot en zelfspot uit de bovengenoemde shows. Dat is geen verrassing: de serie ís een onvervalste telenovela. Inclusief het vierkante acteerwerk, de weinig originele camerahoeken, de sentimentele muziek, en de horkerige dialoog. Maar er is een geluk bij een ongeluk: wie in de ban raakt van The Unbroken Voice kan genieten van maar liefst 61 afleveringen.
De soapserie die zich afspeelt in Colombia werd daar dit afgelopen voorjaar uitgezonden, van maandag tot en met vrijdag. Het verhaal is een dramatisering van het levensverhaal van de Colombiaanse zangers Arelys Henao, gespeeld door Mariana Gómez. Henao groeit in de jaren 80 op in het dorpje Sabanalarga op het Colombiaanse platteland. Daar is het echter gevaarlijk: er liggen altijd mannen op de loer. Als ze op een dag bijna wordt verkracht terwijl ze haar vader helpt met het oogsten van koffiebonen, dan besluit hij dat haar dochter maar beter naar de grote stad kan verhuizen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Daar wordt Arelys natuurlijk ook op straat aangestaard maar zijn de mannen kennelijk iets minder wreed en wellustig. Hoewel veel scènes niettemin, zoals de telenovela betaamt, in het teken blijven staan van lust en liefde. En in het geval van The Unbroken Voice draait de verhaallijn natuurlijk ook om Arelys’ zangstem. Van jongs af aan is ze een groot talent, maar er is in de wildernis waar ze woont nergens iemand die dat kan ontdekken. Dat verandert als ze verhuist, hoewel dat in de lijn der verwachting ligt, net zoals vrijwel alles in deze voorspelbare soap.
The Unbroken Voice S01, vanaf 23 november 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!