Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Truth Will Out S02E01: heerlijk duistere Zweedse thriller

  •  
17-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
328 keer bekeken
  •  
The Truth Will Out
Robert Gustafsson speelt opnieuw met verve een rechercheur die lak heeft aan de mores en zijn eigen gang gaat.
Foto credit: Channel 4
Rechercheur Peter Wendel (Robert Gustafsson) is er heilig van overtuigd dat zijn broer Urban geen zelfmoord pleegde, maar werd vermoord. Die theorie lijkt te worden bevestigd wanneer een collega van Wendel na een politiereünie in een poolcafé wordt doodgeschoten. Net voor zijn dood vertelt de diender aan de hoofdpersoon dat hij al tijden een vermoeden had. In zijn huis worden vervolgens verschillende politiedossiers gevonden van andere zaken waar Wendel ooit aan werkte. De muren van de woonvertrekken van het slachtoffer zijn bezaaid met post-its en andere curieuze aanwijzingen. Maar Wendel mag geen onderzoek instellen.
Dat zullen zijn collega’s doen. Een collega van interne zaken wil niet dat de rechercheur er opnieuw een puinhoop van maakt, net als vorig seizoen. Ditmaal zal hij de instructies van bovenaf gewoon opvolgen. Uiteraard zijn deze dreigementen aan dovemansoren gericht en struint Wendel op eigen initiatief naar het mortuarium, om meer informatie in te winnen. Begrijpelijk: hij lijkt weer een stap dichterbij te zijn bij de verklaring voor de dood van z’n broer. Ook ziet hij dat een superieur dubieuze handelingen verricht op de plaats delict. Komt het kwaad van binnenuit?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Buiten kijf staat, zoals de titel insinueert, dat de waarheid uiteindelijk boven tafel komt. In een serie die zich opnieuw laat omschrijven als heerlijk duister. Saillant is dat Wendel, over duisternis gesproken, van een van z’n bazen een nieuw kantoor toegewezen krijgt in een soort donker souterrain. Oftewel: dit keer zitten de agenten niet in een donkere ruimte omdat dit er spannender uitziet, maar omdat Wendel met z’n eenheid onderaan de hiërarchie staat bij de politie van Stockholm. Positief hieraan is dat hij ook niets te verliezen heeft. Dat blijkt een uitstekende uitgangspositie voor de vastberaden cowboy.
The Truth Will Out S02, vanaf 18 februari 2023 op Canvas
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!