Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Thing About Pam S01E01-02: zelfs Renée Zellweger komt niet uit de verf

  •  
02-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1106 keer bekeken
  •  
The Thing About Pam
Komedies gebaseerd op ware moorden is als koorddansen: één misstap en de serie werkt niet. Het lukt The Thing About Pam niet de juiste toon te vinden.
Foto credit: NBC / Blumhouse
Er moet een verdomd goede reden zijn om de openingsscène direct te starten met een voice-over die uitleggerig gaat duiden wat de kijker op dat moment ziet: 'Het leek een rustig dorpje. En je denkt te weten wat er echt gebeurde. Maar ís dat wel zo?' Het ironische muziekje onderschrijft dat The Thing About Pam in de voetsporen wil treden van talloze andere true-crime-komedies van de afgelopen jaren.
Fargo is vermoedelijk het meest in het oog springende voorbeeld dat de makers voor ogen stond, maar misschien mikten ze ergens ook op een nieuwe variant op Desperate Housewives (waar de voice-over wél een originele functie had). In beide gevallen komt The Thing About Pam niet goed uit de verf.
The Thing About Pam
De zesdelige serie baseert zich naar eigen zeggen losjes op een moord die plaatsvond in Missouri in 2011 – met maar liefst 55 messteken werd het leven van Betsy Faria beëindigd, het keukenmes zat nog in haar nek toen de politie haar vond. In eerste instantie werd Betsy's man Russ veroordeeld (ook dit wordt al in de openingsscène uitgelegd). Daarna kwam echter langzaam maar zeker haar goede vriendin, de wat excentrieke makelaar Pam Hupp, in beeld als verdachte.
The Thing About Pam
Hupp wordt gespeeld door Renée Zellweger, in haar eerste rol sinds zij vier jaar geleden een Oscar won voor het fenomenale Judy , over Judy Garland. Zellweger werd groot met het spelen van komische rollen – vaak wist zij het materiaal met verve boven zichzelf uit te tillen. Maar zelfs de tweevoudig Oscarwinnaar lijkt, overacterend in haar fatsuit, maar niet de juiste toon te kunnen vinden. Het lukt zelfs niet om van hoofdpersoon Pam zelfs maar een enigszins interessant personage te maken.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Thing About Pam
Voor een thriller is de serie te tam en voor een komedie te lauw – dat deed bijvoorbeeld John Waters beter met zijn uitzinnige satire Serial Mom (1994). Waarom zouden we door blijven kijken als het ons eigenlijk niet uitmaakt of Pam al dan niet de moordenaar is? Of wat haar, ongetwijfeld fascinerende of tragische, motieven eigenlijk waren?
The Truth about Pam S01, vanaf 3 april 2023 op Fox
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!