de Lagarde

The Tailor S0201: nog meer fascinerende geheimen

  •  
28-07-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
749 keer bekeken
  •  
The Tailor

© Netflix

Turks mysterie over decadente kleermaker blijft de kijker verrassen met heerlijk ziekelijke wendingen. 

Aan het einde van het eerste seizoen werd na de enerverende ontknoping gesuggereerd dat Peyami (Çagatay Ulusoy) en Esvet (Sifanur Gül) op den duur met elkaar zouden gaan trouwen. De kwaadwillende Dimitri (Salih Bademci) kreeg nadat hij met z’n pistool op de couturier schoot direct spijt van z’n gedrag. In het tweede seizoen blijkt er echter niets veranderd. Dimitri heeft nog steeds het plan om Esvet te huwen. En Peyami krijgt een uitnodiging voor het feest.

Maar eerst laat regisseur Cem Karci zien hoe het de hoofdpersoon vergaat. In een nachtclub drinkt Peyami zich een stuk in de kraag. Hij ziet er slecht uit. Aan de bar ontmoet hij een mysterieuze vrouw die bij hem na een flirterig gesprek wat xtc in z’n whiskyglas giet. De kleermaker neemt het ervan en belandt op de dansvloer. Natúúrlijk belanden de twee al snel in elkaars armen. Peyami vraagt vervolgens of ze de volgende dag met hem op een date wil én of ze iets wits wil dragen. Oftewel: ze gaan naar de bruiloft van Dimitri en Esvet.

TT_201_Unit_00008

© Netflix

Fascinerend aan deze wending is dat de kijker nog niet weet waarom Peyami überhaupt acte de présence wil geven op de dag dat de liefde van zijn leven zich aan een andere man verbindt. Op het moment suprême laat Peyami het dan ook afweten. In plaats van de ceremonie bij te wonen heeft hij in een torentje seks met z’n date. Terwijl hij van bovenaf de huwelijksvoltrekking gadeslaat. Zo’n scène is typisch voor The Tailor, waarin ziekelijke aangelegenheden (incest, morbide geheimen) in een klein hoekje zitten. Het Turkse drama is érg fout, maar op een goede manier.

The Tailor S02, vanaf vrijdag 28 juli 2023 in zijn geheel bij Netflix

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!