Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Tailor (Terzi) S01E01: over the top maar smaakvol

  •  
02-05-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4533 keer bekeken
  •  
The_Tailor_101_Unit_00110_RT01_

Een welgestelde Turkse modeontwerper moet zijn verstandelijk beperkte vader in huis nemen in fascinerend familiedrama dat zich afspeelt in de jetsetwereld van Istanboel.

Foto credits: Netflix

Nadat de Turkse acteur Çağatay Ulusoy de afgelopen jaren furore maakte als een soort superheld in de actiereeks The Protector kruipt hij ditmaal in de huid van de vermaarde kleermaker Peyami Documaci: een welgestelde en bijzonder invloedrijke modemagnaat. In de eerste aflevering wordt Ulusoys personage door scenaristen Rana Mamatioglu en Bekir Baran Sitki opgevoerd als een ware perfectionist die voorafgaande aan een modeshow waar zijn nieuwe collectie wordt getoond met het blote oog kan zien bij welke modellen de kleding nog ietsjes ingepast moet worden. Bij een model waarbij de jurk niet goed past maakt hij snel twee scheuren.

Improviseren hoort erbij en al die hectiek levert natuurlijk ook een hoop drama op. Zoals wanneer Peyami’s vriend Dimitri (Salih Bademci) backstage vrijt met een van Peyami’s pasdames. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Bovendien staat Dimitri, die oogt als een engerd, op het punt te trouwen, met een ander welteverstaan. Şifanur Gül speelt met verve Dimitiri’s bruid Esvet, een jonge vrouw die er niet uitziet alsof ze zin heeft in de echtverbintenis. Ondertussen wordt er een hope coke gesnoven (The Tailor is ook een kroniek van de jetset in Istanboel) en dient zich de volgende ellende aan: Peyami’s grootvader overlijdt waardoor hij gedwongen wordt zijn vader Mustafa (Olgun Şimşek) in huis te nemen.

The_Tailor_103_Unit_00307

Belangrijk om te weten is dat Mustafa verstandelijk beperkt is; hij heeft het denkvermogen van een kind en heeft goede zorg nodig. Maar Peyami is echter vooral bezig met zichzelf, waardoor hij zich genoodzaakt ziet zijn vader op een gegeven moment door zijn personeel te laten ketenen. Ja, The Tailor, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, giert op een gegeven moment dus flink uit de bocht. Voor Turkse kijkers is dat niet per se een indringende verrassing: Turkse familiedrama’s zijn steevast van de extremen. Fascinerend zijn al die wendingen wel. The Tailor (of: Terzi) is over the top maar niet smakeloos.

En er is goed nieuws voor liefhebbers: er verschijnen sowieso nog twee seizoenen, die zelfs al zijn gefilmd. 

The Tailor S01, vanaf dinsdag 2 mei 2023 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!