Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Strain op FX sluit af met een vierde seizoen

  •  
29-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
strain-airplane-image
Het vampierdrama The Strain op FX zal in 2017 ten einde komen. De zender bevestigde  dat het vierde seizoen tevens het laatste seizoen zal zijn.
The Strain werd in 2014 opgezet door Carlton Cuse, ooit één van de twee showrunners van het succesvolle Lost. Cuse baseerde de serie op de gelijknamige boekenreeks, die auteur Chuck Hogan ( The Town ) schreef in samenwerking met regisseur Guillermo Del Toro ( Pan’s Labyrinth ). Cuse liet weten dat hij aan het begin van de verfilming drie seizoenen in zijn hoofd had zitten, maar volgens hem bleek het verhaal vervolgens zo rijk aan materiaal, dat het idee ontstond om meer afleveringen te maken. In overleg met Hogan en Del Toro werd besloten dat het resterende verhaal in nog één afsluitend seizoen het best tot zijn recht zou komen. Het derde seizoen van The Strain is momenteel nog bezig op FX. Lees ook onze recensie van de eerste aflevering uit die derde reeks.
The Strain is niet de enige serie van Carlton Cuse die in 2017 ten einde komt. In dat jaar sluit ook het door hem ontwikkelde Bates Motel af met een vijfde en laatste seizoen. Desondanks heeft de showrunner het de komende tijd nog druk genoeg; zijn dramaserie Colony op USA werd begin dit jaar voorzien van een tweede seizoen en hij heeft voor Amazon een Jack Ryan-serie met John Krasinski in ontwikkeling.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!