Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Spectacular: thrillerserie verschijnt in september bij Videoland

  •  
22-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2446 keer bekeken
  •  
The Spectacular

© VPRO / Pupkin

De Nederlands-Ierse productie met Hadewych Minis speelt zich af in de jaren tachtig en draait om een IRA-cel die actief is in Limburg.

De internationale thrillerserie The Spectacular is vanaf 9 september te zien bij Videoland. De vierdelige reeks debuteerde in 2021 op televisie bij de NPO en is momenteel ook terug te kijken op NPO Start. Het op feiten gebaseerde misdaaddrama speelt zich af in de jaren tachtig, wanneer het zuiden van Nederland plotseling wordt opgeschrikt door een reeks aanslagen op in Duitsland gelegerde Engelse soldaten die regelmatig gaan stappen in Limburg. Een speciaal team onder leiding van Jeanine Maes (Hadewych Minis) opent daarom de jacht op Fiona Hughes (Aoibhínn McGinnity), het enige vrouwelijke lid van een lokale IRA-cel. Jacob Derwig (Klem) heeft een bijrol. De thriller werd geschreven en geregisseerd door Willem Bosch (Bellicher) en Pieter Kuijpers (Van God Los). Lees ook ons interview met Pieter Kuijpers.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!