Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Sommerdahl Murders S03E01: nieuwe moord; oud liefdesverdriet

  •  
15-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
203 keer bekeken
  •  
The Sommerdahl Murders S03
In het derde seizoen lijkt het huwelijk tussen Dan Sommerdahl en zijn vrouw Marianne definitief ten einde terwijl een nieuwe moordzaak zich aandient.
Foto credits: KRO-NCRV
Rechercheur Dan Sommerdahl (Peter Mygind) weet niet dat zijn vrouw (en forensisch onderzoeker) Marianne (Laura Drasbæk) nog steeds een affaire heeft met zijn beste vriend en collega Flemming Torp (André Babikian). Terwijl hij zijn vriendschap met Torp weer aan wil zwengelen – nadat ze gebrouilleerd waren geraakt – voost zijn collega er lustig op los met zijn echtgenote. Van een echte driehoeksverhouding lijkt dan ook geen sprake meer. Hoewel Sommerdahl ook vrede lijkt te hebben gesloten met Marianne. Hoe dan ook zullen de drie het opnieuw samen moeten doen als er weer een moord gepleegd is in het zwoele kustoord Helsingor.
Een purser die op een van de ferrydiensten werkt is dood aangetroffen bij het appartementencomplex waar hij met z’n gezin woonde. Wanneer Sommerdahl de weduwe ondervraagt met of het ooit ‘liefde op het eerste gezicht’ was, dan denkt hij natuurlijk aan zijn eigen sores. De vrouw vertelt vervolgens dat haar huwelijk een succes was, getuige een ring die de purser recent nog voor haar kocht. De camera vat het juweel vervolgens in close-up, als een soort al dan niet onbedoelde hommage aan Alfred Hitchcock. Hierdoor lijkt het even dat de ring van groot belang is – of leiden de makers de kijker hier om de tuin?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Sommerdahl Murders S03
En over misleidende praktijken gesproken. Na twee seizoenen oogt The Sommerdahl Murders nog steeds als een satire. Een parodie van Nordic Noir. Een drama met veel zwarte humor dat je simpelweg niet al te serieus moet nemen. De toon is niet al te zwaarmoedig, bij vlagen zelfs luchtig. Sommerdahl vindt zijn mislukte huwelijk in die zin tragischer dan de moorden die hij onderzoekt.
The Sommerdahl Murders S03, vanaf 16 juni 2022 in zijn geheel op NPO Plus, vanaf 18 juni wekelijks op NPO 3 en op NPO Start
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!