Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Sleepover: plezierige, maar niet memorabele familiekomedie

  •  
23-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
113 keer bekeken
  •  
The Sleepover
The Sleepover is een middelmatige familiefilm waarin de onderlinge chemie tussen de kinderen het matige scenario verheft.
‘Op de middelbare school was er een uitwisselingsstudent die naar kaas rook. We noemden hem Frankie Fromage’, aldus de sullige vader en banketbakker Ron (Ken Marino). De flauwe dialogen geven in de eerste akte van de film de toon aan in de met clichés overgoten familiekomedie The Sleepover, waarin het oude leven van een brave huismoeder voor onwaarschijnlijke avonturen zorgt.
Een typisch Amerikaans middenklassengezin in een buitenwijk: de Finch-familie. Het gezin bestaat uit warrige vader Ron, strenge moeder Margot (Malin Akerman), angstige tienerdochter Clancy (Sadie Stanley) en sullige jongste zoon Kevin (Maxwell Simkins). Op een vrijdagavond wil Clancy naar een feestje dat door haar vlam wordt georganiseerd, maar wegens huisarrest gaat het feest niet door, totdat haar beste vriendin Mim (Cree Cicchino) haar stiekem meeneemt. Intussen houdt Kevin samen met zijn vriend Lewis (Lucas Jaye) een slaapfeestje in de tuin. Maar alles valt in duigen als een stel schurken hun ouders onder dwang ontvoert en de vier kinderen op jacht gaan om de misdaad te ontrafelen.
The Sleepover
Een misdaadsyndicaat, getuigenbescherming en ouders met verborgen talenten. Wat zou je doen als je ontdekte dat je moeder een beruchte meesterdief was? Het scenario van Sarah Rothschild toont afwisselend de perspectieven van de ouders en de kinderen, met bijbehorende humor. Langzaam sijpelt de waarheid naar buiten, als het verleden van Margot wordt onthuld. Toch had dit meer spanning en drama kunnen opleveren dan Rothschild uiteindelijk neerpent.
The Sleepover
De film zit barstensvol clichés, voorspelbare wendingen en elementen uit de klassieker Spy Kids. Maar toch heeft The Sleepover een zekere charme, wat mede komt doordat de volwassen acteurs zichzelf niet al te serieus nemen – met name Joe Manganiello, als de gespierde voormalige geliefde van Margot, die zijn eendimensionale karakter met charme vertolkt – en de kinderen enorm plezier hebben als de warm weergegeven karakters. Het is uiteindelijk de chemie tussen de kinderen die van The Sleepover een leuk familieavontuur maakt.
The Sleepover
The Sleepover is in de kern geen gedenkwaardige film. Maar voor het beoogde publiek is het een levendige familiefilm boordevol actie, verrassingen en slapstickhumor.
The Sleepover, vanaf 21 augustus 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!