Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Sinner S04E01-02: bloed kruipt waar het niet gaan kan

  •  
27-01-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
124 keer bekeken
  •  
The Sinner S04
Detective Harry Ambrose (Bill Pullman) gaat nog één keer de diepte in.
Foto credits: USA Network
Het gaat niet goed met Harry Ambrose (Bill Pullman, Independence Day , Halston ). Nu was de voormalig politiedetective in de eerdere drie seizoenen ook niet direct het zonnetje in huis, maar sinds hij na de traumatische gebeurtenissen in het derde seizoen zijn werk heeft neergelegd is hij alleen maar verder op drift geraakt. In seizoen 4 zien we hem voor het eerst op een veerpont, starend in de zee, op weg naar Hanover Island waar zijn vriendin Sonya (Jessica Hecht) zich op haar schilderwerk wil gaan richten.
Daar legt hij contact met Percy (Alice Kremelberg, The Trial of the Chicago 7 , Orange Is the New Black ), een jonge vissersvrouw die hij – eveneens starend in de zee – op een kiezelstrand ontmoet. ‘Heeft ze al tegen je gepraat, de oceaan?’, wil ze van hem weten. Diezelfde nacht springt Percy, met Ambrose als enige getuige, van een klif.
The Sinner S04
Maar wanneer hij zijn verhaal doet is de eerste algemene reactie die van scepsis. Percy was niet depressief. Zag hij wel echt wat hij zag? Want waar is het lichaam? En wat deed hij, een vreemde, midden in de nacht alleen met een meisje aan de rand van een klif? Wanneer hij de volgende dag hoort dat iemand haar een paar uur na de vermeende valpartij nog heeft rond zien rijden, begint ook Harry zelf te twijfelen. Was het misschien toch een hallucinatie, een bijwerking van het afbouwen van zijn antidepressiva?
The Sinner S04
Het vierde seizoen biedt een interessante variatie op de drie eerdere seizoenen. Daar was Ambrose in dienst, nu steekt hij ongevraagd zijn neus in andermans zaken. Iets wat hem niet in dank wordt afgenomen, zeker niet door Meg Muldoon (Frances Fisher, WatchmenMasters of Sex , de moeder van Kate Winslet in Titanic ), de grootmoeder van Percy en hoofd van het lokale vissersimperium. Maar, wanneer de uren van radiostilte dagen worden, begint de gemeenschap toch het belang van een doorgewinterde voormalig detective in te zien. Dat hun eigen politiechef, Lou Raskin (Joe Cobden), nog geen vingerafdruk van een DNA-test kan onderscheiden, werkt ongetwijfeld ook in zijn voordeel.
The Sinner S04
Het vierde seizoen is sowieso net ietsje anders dan anders. De eerste drie seizoenen waren niet zozeer een ‘whodunnit’ (wie heeft het gedaan?) maar een ‘whydunnit’ (waarom heeft deze persoon het gedaan?). We wisten dat Cora Tannetti (Jessica Biel) in seizoen 1 de moordenaar was, omdat we haar in de eerste aflevering een – schijnbaar willekeurige – badgast met een appelschilmesje zagen bewerken. Net zoals dat we in seizoen 2 zagen hoe de jonge Julian (Elisha Henig) zijn begeleiders vergiftigde. Ook bij Jamie (Matt Bomer) in seizoen 3 was al snel duidelijk wat er gebeurde bij het tragische auto-ongeluk waarbij de bijrijder (Chris Messina) om het leven kwam.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Sinner S04
Seizoen 4 houdt de kaarten (wat is er met Percy gebeurd, en waarom?) veel steviger aan de borst, waardoor plotseling alle schijnwerpers op Harry Ambrose gericht staan. In de eerdere seizoenen was Ambrose de tegenspeler, hier is hij de stuwende kracht. Toch doet ook Kremelberg als Percy veel met weinig (ze komt voornamelijk in flashbacks terug). ‘Wat je ook denkt dat er aan de hand is, je hebt het waarschijnlijk aan het verkeerde eind’, zo waarschuwt haar geestverschijning hem. Toch blijft Ambrose graven. Dat is het enige wat hij kan.
The Sinner S04, vanaf 26 januari 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!