de Lagarde

The School Nurse Files S01E01-03: bizar verwarrend

  •  
26-09-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The School Nurse Files
In de Koreaanse serie vecht een schoolverpleegkundige tegen monsters à la Jelly Splash.
Laat alle logica achterwege. The School Nurse Files volgt het bizarre leven van een schoolverpleegkundige die net begonnen is met haar nieuwe baan op een middelbare school. Bizar, want Ahn Eun-Youngg (Jung Yu-Mi) kan al sinds ze kind was geesten zien en de gelei die mensen in deze fantasiewereld achterlaten. Deze ‘gave’ gebruikt ze om mensen te redden en te helpen. ‘Er zijn geleien die bestaan uit zware gedachten en zorgen. Ze moeten worden geëlimineerd als ze anderen kwaad doen.’ In de serie druipt de gelei van mensen af als ze bijna doodgaan, maar ook bij lusten en verlangens. Soms verdwijnen ze, maar de geleiachtige achterblijfsels krijgen soms ook een eigen leven. En dat zorgt voor problemen.
Bewapend met een speciale balsem op haar nagels tegen kwade geesten, rubberen kogels, een Ankh, een rozenkrans, gebedskralen uit de Buseoksa-tempel, een talisman uit de Kioto-schrijn en een lichtgevend speelgoedzwaard, is ze voorbereid op het verslaan van de geesten en monsters.
The School Nurse Files
Al snel ontdekt ze dat er, natuurlijk, in de kelder van de school een broedplaats is van flubberachtige monsters die zo uit het spelletje Jelly Splash ontsnapt lijken te zijn.
The School Nurse Files
Samen met de kleinzoon van de oprichter van de school die docent Chinees is, Hong In Pyo (Joo-Hyuk Nam), vecht ze om de studenten veilig te houden. Hong blijkt namelijk immuun voor de geleimonsters door een zeepbelachtig aura en Anh kan daar mooi gebruik van maken. In elke aflevering is er een nieuw mysterie om op te lossen, maar het willen verbreken van de band tussen twee studenten die met een soort navelstreng aan hun nek aan elkaar vast zitten lijkt een rode draad te zijn.
The School Nurse Files
The School Nurse Files is gebaseerd op het boek ‘Bogungyosa Aneunyoung’ (Nurse Teacher An Eun Young) geschreven door Jung Se Rang, die tevens het scenario schreef voor de serie. Het verhaal is verwarrend en de CGI zeer slecht, maar het lijkt als boodschap mee te willen geven dat mensen de gave hebben om elkaar kunnen te helpen. De muziek die gebruikt wordt in de serie is wel verrassend goed.
The School Nurse Files S01, vanaf 25 september 2020 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!