Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Rookie: Feds S01E01-02: hit-or-miss-televisie

  •  
26-12-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
903 keer bekeken
  •  
The Rookie: Feds

© ABC / Hulu

Spin-off van The Rookie leunt op een weinig oorspronkelijke invalshoek, maar heeft wel een aantal talenten, onder wie Niecy Nash-Betts en Frankie Faison, in de cast.

De cast van The Rookie: Feds , een spin-off van The Rookie , is een combinatie van bekende en nieuwe gezichten. Doorgewinterde televisiekijkers zullen Niecy Nash-Betts (Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story) en Frankie Faison (Banshee) herkennen. Nash-Betts speelt Simone Clark, een vrouw die op 48-jarige leeftijd wordt aangenomen bij de FBI; Faison speelt haar vader Christopher, een voormalig FBI-agent die acht jaar lang onterecht vastzat in de gevangenis. De dynamiek tussen de twee is verrukkelijk en magnetisch. Dat is in wezenlijk mindere mate het geval bij de nieuwkomers: Britt Robertson speelt FBI-agent Laura Stensen; Kevin Zegers kruipt in de huid van Stensens rookie-collega Brendon Acres.

Waar Nash-Betts en Faison, samen met andere oudgedienden als Felix Solis (Ozark), een zekere diepgang bieden; ogen Robertson en Acres als acteurs die niet zouden misstaan in een soapserie. Dus laat The Rookie: Feds zich omschrijven als hit-or-miss-televisie: scènes met de talenten zijn soms om te smullen; scènes met de generieke typetjes flauw en futloos. De plot maakt daar weinig verschil in: in de openingsaflevering draait die om een bom en terrorisme; in de tweede aflevering, getiteld Face Off , passeren dubbelgangers de revue. En ja, die titel is een verwijzing naar de film uit 1997, waarin plastische chirurgie een prominente rol speelt.

The Rookie: Feds

© ABC / Hulu

Wel fascinerend is dat de inborst van The Rookie: Feds net zo rechtsconservatief is als The Rookie. De series staan in het teken van het ophemelen en legitimeren van politiewerk. De agent wordt op een voetstuk geplaatst. Dat levert in de tweede aflevering van The Rookie: Feds interessante gesprekken op tussen Clark en haar vader. Zij arresteert lukraak een drugsdealer; hij vindt dat zij het gemunt heeft op haar zwarte medemens. Zij wil de dealer ‘helpen’, hij is van mening dat er al genoeg zwarte Amerikanen zijn die onnodig zijn gestraft door het juridisch systeem. Het lijkt er niettemin sterk op dat de mening van de dochter prevaleert.

The Rookie: Feds

© ABC / Hulu

The Rookie: Feds is in ideologische zin dan ook ouderwetse televisie. Terwijl David Simon met We Own This City  afgelopen jaar een kritische blik toonde op de politie, blijven de makers van The Rookie: Feds achterhaalde clichés herkauwen.

The Rookie: Feds S01, vanaf dinsdag 26 december 2023 bij Videoland

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!