Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Rook S01E01: geheim agent met superkrachten

  •  
30-06-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
The Rook poster
Britse boekverfilming is verfrissend, maar ook de zoveelste whodunit.
Het zal je maar gebeuren: in een fikse regenbui ontwaken, omsingeld door een aantal lijken. Myfanwy Thomas (Emma Greenwell uit Shameless) wordt op een duistere avond bij de Londense Millennium Bridge wakker met geheugenverlies: heeft zij al die mensen vermoord? Ze zoekt haar toevlucht in een beduimeld motel, gelegen in een achterafstraatje. In haar paranoïde bui barricadeert ze de deur. Gelukkig heeft ze een briefje aan zichzelf geschreven, voordat ze werd geconfronteerd met het bloedbad.
Myfanwy beschikt over bovennatuurlijke krachten en is als ‘Rook’ – een soort ondergeschikte – werkzaam bij een esoterische geheime dienst, genaamd de Checquey. Er is een verrader in de gelederen, die verantwoordelijk is voor de schimmige gebeurtenissen. Op de motelkamer mag Myfanwy kiezen tussen een blauwe en een rode envelop. Keert ze terug naar haar risicovolle leven? Of gaat ze voor een nieuw bestaan onder een andere naam? Hoewel de laatstgenoemde optie aanvankelijk lonkt – er komt zelfs een vermomming aan te pas – besluit ze toch terug te keren.
The Rook
Dat is logisch: de Myfanwy van voor de perikelen – getuige de video’s die ze vindt op haar computer – had het geheugenverlies al voorspeld. Evenals het bloedbad. Met hulp van haar vroegere zelf dient ze nu te achterhalen welke proleet verantwoordelijk gesteld kan worden.
The Rook
The Rook valt in het straatje serieuze fantasy. Het is een bewerking van het gelijknamige boek van Daniel O’Malley, dat in 2012 verscheen. Verfrissend is dat de superkrachten hier niet worden geëxploiteerd als in een superheldenreeks à la Marvel. The Rook is onvervalst spionnendrama met een vleugje zeldzame talenten, en niet andersom. Niettemin kan deze benadering niet voorkomen dat de serie aanvoelt als de zoveelste whodunit.
The Rook S01, vanaf 1 juli 2019 wekelijks bij Ziggo Movies & Series
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!