Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Resort S01E01-02: mysteries en malaise in Mexico

  •  
12-09-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
308 keer bekeken
  •  
TheResort

© Peacock

Het huwelijk van Emma en Noah kan wel een oppepper gebruiken. Misschien dat een mysterieuze verdwijning uitkomst biedt?

Voor hun tienjarig huwelijksjubileum reizen Emma (Cristin Milioti, Palm Springs) en Noah (William Jackson Harper, The Good Place) af naar een all-inclusive resort in Mexico. Tien jaar is een belangrijke mijlpaal, weet ook de gastvrouw die hen ontvangt. ‘Het is de puberteit van het huwelijk, waar de echte liefde begint!’ Nu kan wat dat betreft de relatie van Noah en Emma wel enige hulp gebruiken. Dan vindt Emma tijdens een excursie in de jungle de kapotte telefoon van Sam (Skyler Gisondo, Santa Clarita Diet, The Righteous Gemstones), een jongeman die vijftien jaar eerder spoorloos verdween, drie dagen voordat een bizarre orkaan het hotel waar de jongen in verbleef compleet verwoestte. Misschien dat dit mysterie Emma en Noahs relatie net die boost geeft die ze nodig hadden?

Na zijn script voor Palm Springs, waarin de twee hoofdpersonages (Andy Samberg en Milioti) vastzitten in een tijdlus, begeeft showrunner Andy Siara zich met The Resort, op het eerste gezicht, op iets minder bovennatuurlijk terrein. Al zal het vast geen toeval zijn dat zowel Noah en Emma, als Sam en Violet (Nina Bloomgarden), die eveneens is verdwenen, elkaar op precies dezelfde dag, vijftien jaar eerder, hebben leren kennen.

Milioti is het kloppende hart van de serie. Een vrouw die zich afvraagt waar de tijd gebleven is en wat ze eigenlijk nog doet in een huwelijk met een man die zijn adem inhoudt wanneer hij haar, zo kort mogelijk, kust. Het is een weinig flatteuze introductie voor William Jackson Harper, haast het tegenovergestelde van de charmante nerd die hij in The Good Place speelde.

Biedt een wankel huwelijk en de belofte van een – al dan niet bovennatuurlijk – mysterie genoeg stof voor een achtdelige serie? Aan de cast – aangevuld met onder anderen Nick Offerman en Dylan Baker – zal het in ieder geval niet liggen.

The Resort S01, vanaf dinsdag 12 september 2023 in zijn geheel bij Amazon Prime Video

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!