Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Rain S03E01-02: nieuwe personages en nieuwe wendingen

  •  
06-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
148 keer bekeken
  •  
The Rain
De makers zorgen er met veel vernuft voor dat het slotseizoen geen herhaling van zetten wordt.
Aan het einde van het tweede seizoen van The Rain zagen we al hoe Rasmus (Lucas Lynggaard Tonnesen) zich steeds meer ontpopte als een tiran. Simone (Alba August) probeerde de fratsen van haar broertje in te dammen. In het slotseizoen worden broer en zus opnieuw door onverwachte omstandigheden van elkaar gescheiden. En ligt de nadruk op de (opnieuw) opbloeiende liefde tussen de zwanger Fie (Natalie Madueño) en Patrick (Lukas Lokken). En op de nieuwe mensen – die een groot geheim bij zich dragen – die Simone ontmoet. Waarmee de makers met veel vernuft een herhaling van zetten voorkomen.
Je kan je niet aan de indruk onttrekken dat de showrunners uitvoerig naar The Walking Dead hebben gekeken en hebben onderzocht wat ze juist niet moeten doen. De Amerikaanse horrorserie werd immers frequent verweten een gebed zonder einde te zijn. In de eerste twee afleveringen van het derde seizoen van The Rain verschijnt het einde daarentegen al enigszins in zicht, en wordt er gehint naar een mogelijke oplossing voor de virusuitbraak. Of dat einde in mineur of majeur gaat zijn, blijft evenwel onduidelijk. Hoe dan ook ontdekt Rasmus zelf de Mengele-achtige praktijken die Sten (Johannes Bah Kuhnke) op zijn kerfstok heeft, waardoor hij aan zichzelf gaat twijfelen: is hij wel de man die de wereld gaat redden?
The Rain
Deze nieuwe ontwikkelingen gaan gepaard met een paar wendingen die je ongeloofwaardig kan noemen. Zoals de wijze waarop Simone uiteindelijk ontsnapt uit de kluwen van Rasmus en Sten. En het feit dat mensen die elkaar eerst nog verachten nu ineens de grootste vrienden zijn. Buiten kijf staat dat niemand had kunnen bevroeden dat The Rain binnen en buiten de Deense landsgrenzen zo’n succes zou worden. Maar de makers laten zien dat bombastische, dystopische televisiedrama’s ook prima buiten Hollywood levensvatbaar zijn. Het valt te benieuwen wat hun volgende project zal zijn.
The Rain S03, vanaf 6 augustus 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!