Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Principles of Pleasure S01E01: focus op vrouwelijke seksualiteit

  •  
22-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
354 keer bekeken
  •  
The Principles of Pleasure S01
In fijne openingsaflevering van drieluik wordt de aandacht verlegd naar de ‘orgasmekloof’ en naar de clitoris.
Misschien denken sommige Netflixabonnees dat The Principles of Pleasure – een documentairereeks over de vrouwelijke beleving van seks en het vrouwelijk lichaam – vooral voor vrouwen is. Dat is een misvatting. Ook mannen kunnen een hoop leren van wat (vrouwelijke) seksuologen, neurologen, seksspeeltjesexperts en andere wetenschappers te zeggen hebben over dit onderwerp. Zo wordt in de eerste aflevering de clitoris uitgebreid onder de loep genomen. Niet per se letterlijk, maar door uit te leggen hoe dit belangrijke onderdeel van het vrouwelijke geslachtsorgaan werkt, zonder al te pedant te worden. Vooral de sympathiek-geestige bespiegelingen van komiek Michelle Buteau zijn veel buiten beeld te horen.
Wie Buteau kent weet dat ze in haar eigen werk op de bühne veel aandacht besteedt aan vrouwelijke seksualiteit, en ook in The Principles of Pleasure haakt ze in op pregnante onderwerpen, zoals ‘The Orgasm Gap’: het feit dat veel vrouwen niet klaarkomen van seksuele penetratie, in tegenstelling tot 95 procent van de mannen. Intussen komt er een keur aan vrouwen aan het woord die soms bedeesd dan weer bevlogen hun seksuele ervaringen delen. En ook hier is de ene vrouw de andere niet: sommige vrouwen experimenteren volop met speeltjes; andere commentatoren hebben aan hun handen genoeg.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Principles of Pleasure S01
Een van de redenen om The Principles of Pleasure te maken is dat wetenschappelijke aandacht voor vrouwelijke seksualiteit nog bijna in de kinderschoenen staat. Hoewel het erop lijkt dat er in Europa misschien meer ontvankelijkheid is voor dit onderwerp dan in de Verenigde Staten. In sommige instructiefilmpjes worden seksuele principes – zoals de fabel rondom de g-spot – uitgelegd die sommige Europeanen misschien allang wel kennen. Een cursus seksspeeltjes, gegeven door een buitengewoon sympathieke dame, is dan wel weer een welkome afwisseling. Omdat we denken dat we alles al weten, en dat is gewoon niet het geval.
The Principles of Pleasure S01, vanaf 22 maart 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!