de Lagarde

The Perfect Find: Flinterdun verhaal; sterk acteerwerk

  •  
23-06-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
293 keer bekeken
  •  
The perfect find

© Alyssa Longchamp/Netflix

Gabrielle Union speelt met verve een veertigjarige vrouw die verliefd wordt op een aanzienlijk jongere man. 

Actrice Gabrielle Union speelt in The Perfect Find de veertigjarige Jenna Jones. Jenna's relatie is uit en haar carrière is non-existent. Uit wanhoop is ze bij haar moeder ingetrokken. Maar ma (een rol van Janet Hubert uit The Fresh Prince of Bel-Air, 1990-1996) wil graag dat haar dochter weer op eigen voeten komt te staan. ‘Je bent verdomme een volwassen vrouw’, zo schreeuwt ze streng maar liefdevol naar Jenna.

Gelukkig heeft Jenna’s vriendin Darcy (Gina Torres) nog een baan. Hoewel ze twijfelt of ze Jenna moet aannemen: ‘Je stal al mijn andere banen en je had seks met mijn vriendje.’ Jenna wordt in die zin voorgespiegeld als een zelfingenomen trut.

The perfect find

© Alyssa Longchamp/Netflix

Dat idee wordt bevestigd als Jenna verliefd wordt op Darcy’s zoon Eric (Keith Powers). Een gevalletje van ‘ze had z’n moeder kunnen zijn’. Achter Darcy’s rug krijgt de relatie tussen Jenna en Eric vorm. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken maar stoten elkaar, onder meer door het leeftijdsverschil, ook telkens weer af.

The perfect find

© Alyssa Longchamp/Netflix

Union speelt die weifelachtigheid met verve. Nergens wordt haar acteerspel een gimmick. Ze speelt een ambitieuze vrouw, van vlees en bloed, die soms onbewust bepaalde levenspaden bewandelt. Zo begint ze zonder voorbedachten rade aan de affaire met Eric, omdat het goed voelt.

Unions spel is tegelijkertijd naast de soms speelse, kleurrijke montage het hoogtepunt van The Perfect Find. Dat is maar goed ook, het verhaal an sich stelt weinig voor. Zij noemt hem een ‘oude bittere vrouw’; hij noemt haar ‘een verwende kwezel’. Als kijker weet je dan wel: dat wordt een echtpaar.

The Perfect Find, vanaf 23 juni bij Netflix

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!