Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Pentaverate S01E01-03: Mike Myers als heel veel verschillende personages

  •  
06-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The Pentaverate
De komedieserie zit vol poep- en seksgrappen en is vooral een vehikel voor Myers.
The Pentaverate is wellicht de nieuwste Netflix-serie waardoor de streamingdienst het aantal abonnees ziet afnemen. Het punt van de serie lijkt niet het plot van het verhaal te zijn; eerder is het punt om Myers de ruimte en het geld te geven om zijn creatieve brein de vrije loop te laten, 15 jaar na zijn laatste project The Love Guru. De serie is gebaseerd op de complottheorie van zijn personage in So I Married an Axe Murderer (1993), die zegt dat er een geheim genootschap is van vijf van de rijkste mensen in de wereld die alles bepalen en bekendstaan als The Pentaverate.
In een voice-over vertelt Jeremy Irons ( Watchmen ) – die in de tweede aflevering zegt niet de intro over te slaan – dat The Pentaverate gesticht is in 1347 door vijf wijze mannen die erachter kwamen dat de Zwarte Dood veroorzaakt werd door rattenvlooien in plaats van God. Het verschil met andere geheime genootschappen die over de wereld zouden heersen is dat deze mannen aardig zijn.
The Pentaverate
Afijn, de serie The Pentaverate draait dus om dit genootschap, dat nu bestaat uit vier mannen – allen gespeeld door Myers – die op zoek zijn naar een nieuw lid en ook klimaatverandering proberen tegen te gaan. Het vijfde lid, Jason Eccleston, is namelijk onder mysterieuze omstandigheden doodgegaan. Maester of Dubrovnik (Jennifer Saunders, Absolutely Fabulous ) komt de dood onderzoeken. In de eerste aflevering is Keegan-Michael Key als dr. Hobart Clark een potentieel nieuw lid en ook Skip Cho (Ken Jeong) maakt kans om onderdeel te worden van de aardige wereldheersers.
The Pentaverate
Ondertussen krijgt de Canadese journalist Ken Scarborough (Myers) de kans om zijn doodlopende carrière te redden en werkt hij met MAGA-aanhanger Rex Smith (Myers) samen om het geheime genootschap te ontmaskeren. Zijn assistent Reily (Lydia West, It’s a Sin , Years and Years ) voorziet hem van technologische snufjes waarmee zij en Rex mee kunnen kijken en luisteren terwijl hij infiltreert. En dat zorgt voor een soort Austin Powers -taferelen en (droge) hilariteit.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Pentaverate
The Pentaverate heeft (gelukkig) 25-minuten durende afleveringen en was wellicht ooit eerder bedacht als een film – en is aardig, gek en soms grappig. De popcultuur-referenties helpen om Myers aan een jonger publiek voor te stellen.
 
The Pentaverate S01, vanaf 5 mei 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!