Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Out-Laws: Sandleriaanse taferelen

  •  
07-07-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
336 keer bekeken
  •  
TOL_Unit_013_03702_R

© Scott Yamano / Netflix

Ellen Barkin en Pierce Brosnan krijgen de kans om heerlijk te schmieren in gemankeerde maar geestige komedie annex heistthriller. 

Voordat de openingsscène van The Out-Laws begint verschijnt er een golfbal in beeld. Jawel, het icoon van het befaamde Happy Madison Productions: het filmproductiebedrijf van Adam Sandler. Eigenlijk weet je dan als kijker al genoeg: dit zal vast een flauwe film zijn die onmiskenbaar het predicaat ‘guilty pleasure’ zal krijgen. Dat klopt: The Out-Laws is als een film met Adam Sandler, maar dan zonder The Sandman en met Adam DeVine en een keur aan andere bij vlagen grappige acteurs. DeVine speelt bankmanager en allround minkukel Owen Browning. Hij is druk zijn huwelijk met Parker McDermott (Nina Dobrev) aan het voorbereiden.

Opvallend genoeg heeft Browning, die al jaren datet met McDermott, haar ouders nog nooit ontmoet. Ja, The Out-Laws begint als een typische ‘schoonouders uit de hel’-film. McDermotts pa en ma blijken namelijk drankzuchtige bankrovers. Ze worden gespeeld door Ellen Barkin en Pierce Brosnan: twee tamelijk serieuze acteurs die ditmaal de kans krijgen om heerlijk te schmieren. Niettemin verandert de film al snel van een romantische komedie in een heistthriller, tot aan het einde de liefde weer centraal staat. Tussendoor zijn er noemenswaardig bijrollen van Lauren Lapkus (haar slapstick is hilarisch), Richard Kind (zijn rol als vader van Browning is kostelijk) en Michael Rooker (hij speelt een eigenaardige FBI-agent).

TOL_Unit_024_20016_R

© Scott Yamano / Netflix

Maar is het wat? Je kan The Out-Laws geen coherente film noemen. Meer een aaneenschakeling van grappen. Die grappen zijn niet allemaal trefzeker. En natuurlijk passeren humoristische clichés de revue: masturberen, haar op rare plekken en noem maar op. Maar net zoals de films van Sandler nemen de makers van The Out-Laws zichzelf ook niet al te serieus. Dit is flauw bedoeld als flauw. En dat is, en dat mag je misschien niet zeggen, stiekem best verslavend.

The Out-Laws, vanaf vrijdag 7 juli 2023 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!