Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Old Man S01E01-02: nostalgische spionnenthriller

  •  
27-09-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
135 keer bekeken
  •  
The Old Man
Twee mannen op leeftijd – Jeff Bridges en John Lithgow – zitten elkaar op de hielen in spannende actieserie.
Foto credits: Prashant Gupta / FX Networks
Niet een maar twee mannen op leeftijd domineren de verhaallijn in The Old Man : Jeff Bridges (72) speelt oud-CIA-agent Dan Chase; John Lithgow (76) speelt Harold Harper, de FBI-bons die hem op de hielen zit. Chase en Harper stammen uit een ander tijdperk, en boekten hun successen toen de Koude Oorlog nog in volle gang was. 30 jaar lang vernemen ze niets van elkaar. Totdat Chase door een ongelukkige samenkomst van omstandigheden persona non grata wordt verklaard door de FBI; dat heeft weer iets te maken met een van zijn operaties in Afghanistan decennia eerder. Het is aan Harper om de oud-agent op te sporen.
Dat blijkt echter geen sinecure. Chase blijkt namelijk een badass: Bridges – die in 2020 werd gediagnosticeerd met lymfeklierkanker – is weer helemaal terug. Hij oogt in de openingsscène – Chase woont al jaren in een knus huis in het rurale noorden van de Amerikaanse staat New York – nog als een aaibare oude man. Maar het feit dat hij voortdurend twee rottweilers aan zijn zijde heeft spreekt boekdelen: met Chase valt niet te sollen. Zijn enige achilleshiel is zijn dochter: die kan door de FBI ingezet worden als breekmiddel als Chase zich niet overgeeft – Harper geeft zijn oud-collega echter een kans: verdwijn voor altijd en we stoppen deze zaak weer in de doofpot.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Old Man
Die doofpot is overigens ook in Harpers voordeel, die geen zin heeft om allerlei dubieuze zaken uit het verleden weer op te rakelen. Wat dat allemaal precies inhoudt, blijft overigens onduidelijk – The Old Man is omgeven door mysterie. Filmmaker Jon Watts ( Spider-Man: No Way Home , 2021) regisseerde de eerste twee afleveringen, die er buitengewoon spannend uitzien – zeker als Bridges min of meer zijn eigen stunts doet. Daarnaast stammen niet alleen de acteurs uit een ander tijdperk; The Old Man memoreert ook aan spionnenthrillers uit vervlogen tijden. Dat levert van meet af aan een heerlijk nostalgische sfeer op.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Old Man
Een tierende Lithgow en een razende Bridges zijn sowieso een garantie voor vermaak. De mannen die hun sporen lang en breed hebben verdiend laten in The Old Man zien dat ze nog lang niet met pensioen hoeven.
The Old Man S01, vanaf 28 september 2022 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!