Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Muppets Mayhem S01E01: aanstekelijke vrolijkheid

  •  
10-05-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
217 keer bekeken
  •  
mmh_s1_teaser_2160x3840_d7fc5aa3

Live-action-serie is een bewuste hommage aan de Amerikaanse muziekgeschiedenis en zit vol leuke cameo’s.

Foto credits: Disney / Mitch Haaseth

Op de klanken van Rock and Roll All Nite van Kiss vliegt Muppetsband Electric Mayhem aan het begin van deze nieuwe serie de huiskamer binnen. Onder de bezielde leiding van Dr. Teeth (Bill Barretta speelt het personage dat Jim Henson, de bedenker van The Muppets, ooit modelleerde naar muzikant Dr. John) blijkt al snel dat de kleurrijke monsters hun talenten nog niet hebben verleerd. Maar dit alles, deze herintroductie met deze gemêleerde bende, moet natuurlijk ook een doel hebben. En dat is een album opnemen. Electric Mayhem is ‘de langst toerende band’ uit de popgeschiedenis maar maakte nooit een plaat.

Het is aan Nora (Lilly Singh) om Dr. Teeth, Lips (Peter Linz) en Animal (Eric Jacobson) zo ver te krijgen. Want het is, zoals gewoonlijk bij de wilde The Muppets, slecht gesteld met de concentratie. Zie nogmaals die openingstrack, waarin de hele nacht muziek maken en de volgende dag feesten hartgrondig wordt omarmd (I wanna rock and roll all night and party every day). Nora werkt als assistent bij een platenlabel dat bijna failliet is. Electric Mayhem is het label echter nog 420.000 dollar schuldig; een aanbetaling uit de jaren 70 waar de muzikanten dus nooit iets mee deden.

163436_5677_v3_50ea9bf5

Nora stelt aan haar baas voor om in plaats van het geld een album van het gezelschap te eisen. Intussen mogen de monsters hun intrek nemen in een huis van het label genaamd ‘The Shack’, in het in Los Angeles gelegen Laurel Canyon waar zoals ingewijden weten in de jaren 60 en 70 tout rock and roll woonachtig was (Joni Mitchell, Jim Morrison, David Crosby en noem maar op). The Muppets Mayhem is dan ook gemaakt voor muziekliefhebbers. En The Shack is een bijzondere plek, aldus een van de muzikanten, want: ‘Daar bedacht Pink Floyd de muur en bakte Meat Loaf voor het eerst gehaktbrood.’

163247_5115_v2_69125d64

Ook muzikanten van nu passeren de revue: Billy Corgan als feestganger; Lil Nas X en Chris Stapleton als fans van Electric Mayhem. En acteur Danny Trejo laat zijn gezicht ook nog even zien tijdens een geestige passage. De makers van The Muppets Mayhem spannen moeiteloos beroemdheden voor hun karretje. Misschien wel omdat de serie eruitziet alsof hij met veel plezier is gemaakt. En dat is bijzonder aanstekelijk.

The Muppets Mayhem, vanaf woensdag 10 mei 2023 bij Disney+

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!