Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Most Beautiful Flower S01E01: fris maar ook bij vlagen cliché

  •  
07-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The Most Beautiful Flower
Een tienermeid met een iets grotere kledingmaat dan gemiddeld probeert een populaire scholier te worden in onevenwichtige komediereeks.
Foto credits: Amanda Safa / Netflix
Tiener Mich (Esmeralda Soto) leeft voor de likes en heeft een relatie met de knapste jongen van de school. Of droomt ze? Welnu, populair is ze niet, maar ze date wel al een jaar met een adonis. Alleen wil haar vriendje – die wel populair is – zijn verkering niet openbaar maken. ‘Is het mijn schuld dat ik populair ben?’ Als Mich hem ertoe dwingt om aan zijn vrienden op te biechten wie zijn vriendin is, dan zwijgt hij. Zodoende besluit het titelpersonage – dat een iets grotere kledingmaat draagt, maar dat is volgens haar vader iets dat mensen op den duur zullen waarderen – de relatie te beëindigen en op eigen kracht populair te worden.
The Most Beautiful Flower is deels gebaseerd op het leven van de Mexicaanse komiek Michelle Rodríguez, een bloem die kennelijk ook pas volledig tot bloei kwam toen de middelbareschoolperiode al lang en breed ten einde was. Precies dat is wat Mich door familie en vrienden wordt beloofd: ooit schatten mensen je volledig op waarde in. Soto’s personage vindt dat terecht quatsch: ze wil nu leven, nu in de schijnwerpers staan. The Most Beautiful Flower is in die zin anders dan de gemiddelde coming-of-age-komedie over de perikelen op een high school. Hoewel de reeks snel vervalt in gemeenplaatsen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Most Beautiful Flower
Mich date met de adonis omdat hij het fijn vindt dat zij hem niet uitsluitend ziet als een ‘dom’ figuur; hij vindt haar leuk omdat hij haar graag hoort zingen en grappen maken – twee zaken die de blondines waar hij mee optrekt kennelijk niet mee zijn gezegend. Spelen met stereotypen om het spelen met stereotypen bloot te leggen kan soms effectief zijn, maar in The Most Beautiful Flower leidt dit dus niet per se tot nieuwe, waardevolle inzichten.
The Most Beautiful Flower S01, vanaf 7 december 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!