Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Morning Show S03E01: spannend, ontroerend en uit het leven gegrepen

  •  
12-09-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1351 keer bekeken
  •  
Apple_TV_The_Morning_Show_key_art_2_3

© Apple TV+

In uitstekende openingsaflevering is te zien dat er weer een hoop zaken staan te gebeuren rondom de carrières van journalisten Alex Levy (Jennifer Aniston) en Bradley Jackson (Reese Witherspoon).

Het is 10 maart 2022. Is journalist Alex Levy (Jennifer Aniston) overleden? In beeld verschijnt een video ter nagedachtenis aan het bekende gezicht van het UBA-netwerk. Buiten beeld staat Levy te gniffelen. Ze gaat binnenkort op een korte ruimtereis en heeft haar visuele necrologie alvast laten maken. De scène is kenmerkend voor de handelswijze van Anistons personage: Levy wil te allen tijde alle touwtjes in handen houden, ook na haar eventuele dood. In het derde seizoen van The Morning Show gaat ze in gesprek met UBA’s baas Corey Ellison (Billy Crudup), onder meer over dat ze wil delen in de winst. En ze wil ook een plek in het bestuur. Ze wil beloond worden voor haar successen. 

Corey heeft de bovengenoemde ruimtereis, bedoeld als een magneet voor de kijkcijfers, georganiseerd in samenwerking met miljardair Paul Marks (Jon Hamm). Marks overweegt om UBA, inclusief de streamingdienst, te kopen. En Levy fungeert in al dit gekonkel als een soort speelbal. Als ze hierachter komt is ze dan ook op z’n zachtst gezegd not amused. Prompt neemt Levy de regie in handen: ze annuleert haar plannen met Marks en reist af naar Texas waar ze, tegen het zere been van Stella (Greta Lee), een reportage maakt over abortusbeleid. Bradley Jackson (Reese Witherspoon) verleent Levy ondertussen een gunst door haar plek tijdens de lancering over te nemen. 

The_Morning_Show_Photo_030108

© Apple TV+

Jackson wilde eigenlijk die reportage maken, maar Stella vindt dat ze gezien haar verleden (ze heeft ervaring met abortus) niet neutraal kan zijn. Pure quatsch natuurlijk. Journalisten kunnen nooit volledig neutraal zijn. Maar met zo’n passage schetsen de makers van The Morning Show nog eens de slangenkuil die mainstream media soms is. Je moet vechten met je collega’s, terwijl er van boven- en onderop voortdurend aan je wordt getrokken. In die zin is het fijn dat Jackson en Levy elkaar hebben gevonden.

The_Morning_Show_Photo_030103

© Apple TV+

De aflevering, die zich afspeelt twee jaar na de uitbraak van corona, eindigt met een scène in de ruimte. Met Jackson die verwonderd om zich heen kijkt. In een uitzending van The Morning Show prevelt ze zwevend in de capsule ‘hoezeer we allemaal zijn verbonden’. Waarop de verbinding ironisch genoeg wordt verbroken.

The_Morning_Show_Photo_030102

© Apple TV+

Niettemin valt te benieuwen welke posities Levy, Jackson, Ellison en nieuwkomer Marks dit seizoen zullen innemen. Spannende en ontroerende televisie zal het hoogstwaarschijnlijk sowieso opleveren. The Morning Show is op zijn best met scènes die uit het leven gegrepen voelen. Met gemankeerde mensen waar je gaandeweg van gaat houden. Deze serie is nog lang niet uitgeblust.

The Morning Show S03, vanaf woensdag 13 september 2023 wekelijks bij Apple TV+, dat aftrapt met de eerste twee afleveringen

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!