Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Midnight Gospel S01E01-02: surrealistische buitenaardse chaos

  •  
22-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
99 keer bekeken
  •  
The Midnight Gospel
Een boeiende podcast in geanimeerde vorm gericht op de menselijke conditie.
‘Goedemorgen, simulatieboeren!’, jubelt de ochtendgastheer Pyro Moth (stem van Phil Hendrie) op de radio. Het is het begin van een ontspannen ochtend voor Clancy (stem van Duncan Trussell), totdat de simulator (eveneens Hendrie) hem vraagt: ‘Welk gesimuleerd universum bezoek je vandaag?’
Clancy trakteert de bewoners van het multiversum op zijn intergalactische radioshow Midnight Gospel – al heeft hij maar één luisteraar, Hernog Jinsen. Elke aflevering kiest hij een avatar en reist af naar verschillende dimensies om een ander persoon existentiële vragen voor te leggen, verkapt als een interview. Iedere wereld heeft natuurlijk zijn eigen unieke set regels en logica, wat boeiende discussies oplevert.
The Midnight Gospel
In de eerste aflevering kiest hij voor Aarde 4-169, die momenteel een zombie-apocalyps ondergaat en worstelt met marihuana-demonstranten. Clancy ontmoet de president – terwijl hij zombies aanvalt vanaf het dak van het Witte Huis – en gaat een genuanceerde discussie aan over drugsgebruik. ‘Een van mijn favoriete uitspraken is dat je gezond bent door realistisch om te gaan met de realiteit’, aldus de president (Drew Pinsky, Amerikaanse media-persoonlijkheid en tevens internist en specialist in verslavingsgeneeskunde ), terwijl hij samen met Clancy een chaos van zombielijken en monsters achter zich laat terwijl ze de wijde wereld intrekken. Verschillende onderwerpen passeren de revue: mindfulness, het gebruik van psychedelica, mentale gezondheid.
The Midnight Gospel
Trussell (The Duncan Trussell Family Hour) en co-maker Pendelton Ward (Aventure Time) creëren, samen met Studio Titmouse ( Big Mouth ), een surrealistische animatiewereld rondom een reeks podcasts. Trussell gaat met verschillende mensen het gesprek aan over filosofische kwesties, het universum, drugs, en religie – het omvat alle eigenaardigheden van het mens-zijn.
Het is een opmerkelijke animatie met een vleugje satire: de karakters bespreken ogenschijnlijk diepe concepten, terwijl om hen heen rare dingen gebeuren of de wereld vergaat. De rode draad door de afleveringen is dat Clancy herinneringen verzamelt van zijn simulatie-avonturen – die hij meeneemt naar de volgende afleveringen. Hoewel Clancy zich bewust is van de chaos zal niets zijn discussie stoppen, of het nu zombies zijn of gespierde, reusachtige monsters.
The Midnight Gospel
The Midnight Gospel zal niet iedereen aanspreken, maar soms dien je buiten de gebaande paden te treden, en te kiezen voor een bingewaardige podcast verkapt als een knotsgekke animatie.
The Midnight Gospel S01, vanaf 21 april 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!