Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Marked Heart (Pálpito) S02E01: begint spannend maar verzandt snel in herhaling

  •  
19-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
5594 keer bekeken
  •  
Palpito_S2_E2_00_22_56_04_R

De makers van Colombiaanse thriller hebben duidelijk moeite gehad met het bedenken van een logisch vervolg op enerverend eerste seizoen. 

Foto credits: Netflix

Aan het einde van het eerste seizoen van The Marked Heart (Pálpito) was te zien hoe Simón (Michel Brown) met zijn kids Samantha (Valeria Emiliani) en Tomás (Julián Cerati) zijn lover Camila (Ana Lucía Domínguez) uitzwaaide op een Colombiaans vliegveld. Camila had zich een andere identiteit aangemeten en vloog vervolgens onder een nieuwe naam naar New York. Daar werd ze echter al snel opgespoord door handlangers van de man die haar een nieuw hart gaf: Zacarías (Moisés Arizmendi). Aan het begin van het tweede seizoen is te zien hoe Camila New York heeft verlaten en nog steeds op de vlucht is. Istanboel is haar nieuwe schuilplaats.

Ditmaal lijkt ze echter minder geluk te hebben. Zo treft ze een indringer aan in haar appartement. Ze weet hem te vermoorden maar wordt vervolgens door een kunsthandelaar uitgenodigd om haar nieuwe expositie, Camila heeft zich in het buitenland ontpopt als talentvol fotograaf, bij te wonen in Mexico. Dat mag ze anoniem doen. Hoewel ze daar, niet ver van Zacarías' woonplaats in Colombia, al snel gewoon open en bloot rondloopt. Een rare wending. Zeker wanneer Simón, die in Mexico is gaan acteren op televisiesets, ineens bij de expositie binnenloopt. Waarom zouden ze het gevaar opzoeken?

Palpito_S2_E1_00_27_18_01_R

Aan het einde van de aflevering lijkt Camila dan ook alweer in handen van Zacarías en is Simón zijn leven niet zeker. Een herhaling van zetten. Het tweede seizoen van The Marked Heart oogt alsof de makers niet zo goed wisten wat ze met de verhaallijn aan moesten. In plaats van durf te tonen, door bijvoorbeeld enige tijd op Camila’s nieuwe bestaan als wereldreiziger te focussen, is alles dus weer terug bij af. Het valt te bezien of The Marked Heart verderop in het seizoen nog wel aangename verrassingen in petto heeft.

The Marked Heart S02, vanaf woensdag 19 april 2023 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!