de Lagarde

The Main Event: glanzende reclame voor de WWE

  •  
12-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The Main Event
Het komische drama is voorspelbare maar opgewekte promotie voor het media- en entertainmentbedrijf WWE.
WWE. Het grootste en meest bekende Amerikaanse mediabedrijf voor professioneel worstelen. Het theatrale schouwspel trekt al sinds de jaren tachtig miljoenen kijkers en populaire worstelaars zoals Dwayne Johnson (ofwel The Rock) en John Cena maakten de overstap naar Hollywood. The Main Event is een gezinsvriendelijk drama dat de idealen en waarden van de WWE weergeeft.
Het uitgangspunt van de film is eenvoudig. De elfjarige Leo Thompson (Seth Carr) is een enorme WWE-fanaat. Zijn hele kamer is bezaaid met posters en actiefiguren, en hij draagt natuurlijk T-shirts met afbeeldingen van zijn worstelende helden. Hij deelt zijn passie voor de sport met zijn influencer-oma Denise (Tichina Arnold) en iedere maandagavond zitten ze samen voor de buis voor het programma WWE Raw, maar hij heeft een ijzige relatie met zijn vader Steve (Adam Pally) die worstelt om de rekeningen te betalen. WWE kondigt een worstelwedstrijd aan voor amateurs; de ultieme kans voor Leo om uit zijn schulp te kruipen en een grote geldprijs te winnen.
The Main Event
Cameo’s van WWE-sterren, WWE-promotie, en kleine lessen over trouw zijn aan jezelf en je ambities. Per toeval stuit Leo op een magisch Lucha libre-masker. Door het aantrekken van de nieuwe vermomming ontpopt zich een superkrachtig alter ego: hij is nu net zo sterk en behendig als Spider-Man , zijn stem zakt enkele octaven, en hij durft nu wel het leukste meisje van de school te benaderen. Het masker biedt Leo de kans om financiële stabiliteit te creëren voor zijn familie, en de superster te worden die hij diep van binnen is (maar uiteraard komen er obstakels op zijn weg naar een overwinning).
The Main Event
De makers leunen sterk op de voorspelbaarheid van de film – het is tevens een reflectie van de ongeïnspireerde creatieve afdeling van de WWE. Hierdoor wordt de boodschap voor het jonge publiek middels verscheidene plotlijnen en personages (herhaaldelijk) weergegeven. The Main Event is zowel wensvervullende familie-entertainment als WWE-promotiemateriaal.
 
The Main Event, vanaf 10 april 2020 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!