Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Lying Life of Adults S01E01-02: knappe Elena Ferrante-verfilming

  •  
03-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
249 keer bekeken
  •  
The Lying Life of Adults
Een tiener groeit op in het Napels van de jaren 90, waar rijk en arm tegenover elkaar staan, in dromerig drama.
Foto credits: Eduardo Castaldo / Netflix
De Napolitaanse tiener Giovanna (Giordana Marengo) begint de wereld om haar heen langzaam te begrijpen. Er zijn de haves en de have-nots, en de politici die ervoor zorgen dat die status quo gehandhaafd blijft. Die dualiteit is ook te zien in de verstoorde relatie tussen Giovanna’s vader Andrea (Alessandro Preziosi) en zijn zus Vittoria (Valeria Golino uit Leaving Las Vegas , 1995). Hij is van de materie; zij is tegen bezit. Hij is conservatief; zij is progressief. Hij woont met zijn dochter in het welvarendere deel van Napels; zij woont aan de andere, armoedigere kant.
The Lying Life of Adults is een verfilming van het boek van Elena Ferrante uit 2020. Gewaagd, kan je stellen: het coming-of-age-drama zal steevast worden vergeleken met die andere meesterlijke Ferrante-verfilming: De Geniale Vriendin (2018-). Dat artistieke succes weet filmmaker Edoardo De Angelis ( Indivisibili , 2016) niet te overtreffen. Maar de openingsaflevering The Lying Life of Adults maakt wel degelijk een goede indruk. Zo neemt De Angelis de tijd om Giovanna te introduceren en toont hij Napels vanuit haar dromerige perspectief terwijl haar mijmeringen weerklinken onder de beelden.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Lying Life of Adults
Het verhaal speelt zich af aan het begin van de jaren 90, als er een grote punkscene actief is in de stad. Daar maakt Giovanna ook kennis mee; met andersdenkenden die muziek gebruiken om hun levensvisie voor het voetlicht te brengen. En de titel verwijst, dat openbaart zich ook in het boek al vrij snel, naar al die zaken waar volwassenen tegen hun kinderen over liegen. Zoals seks. En de verheerlijking van het huwelijk. Giovanna komt er dan ook achter dat het echte leven iets anders in elkaar steekt. Maar dat romantiek niet per se non-existent is: wie zoekt zal de liefde vinden.
The Lying Life of Adults S01, vanaf 4 januari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!